Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza-subvarianta ERIS a mai blandului OMICRON castiga teren si conduce la spitalizari.Vezi zonele afectate pe glob!

Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza-subvarianta ERIS a mai blandului OMICRON castiga teren si conduce la spitalizari.

Cu toate ca pandemia s-a încheiat în mod oficial în anul 2022, mutație ERIS sau EG.5 ,a fost catalogata ,,de interes,, de către Organizația Mondială a Sănătății, în mai mare măsură decât celelalte forme de Covid-19 care deriva din mai blândul Omicron.

Conform ,,contorizarii,, facute de catre OMS,subvarianta ERIS a fost depistata in peste 50 de state pana la 8 august 2023 insa,chiar daca e privita cu ingrijorare ,aceasta varianta nu pare să reprezinte o ameninţare mai mare pentru sănătatea publică decât alte variante.

Conform realitatea.net ,această subvariantă are deja cea mai frecventă şi mai rapidă creştere dintre subvariantele de COVID-19 care circulă în SUA, estimată a fi responsabilă pentru aproximativ 17% din cazurile actuale de COVID, potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor (CDC).

SAcelasi site titreaza ca spitalizările legate de COVID-19 au crescut cu peste 40% faţă de minimele recente atinse în iunie, dar sunt încă cu peste 90% sub nivelurile maxime atinse în timpul epidemiei de Omicron din ianuarie 2022, potrivit datelor CDC.

Cantitatea de virus identificată în apele reziduale din întreaga ţară şi numărul de reţete săptămânale pentru tratamentul COVID, Paxlovid, au crescut semnificativ în ultima lună, deşi de la niveluri scăzute.

Companiile încearca să creeze mai multe scheme de tratament pentru infecția cu coronavirus, dar și pentru tratarea sechelelor în urma infectării.

Foto : eu.usatoday.com

Distribuie pe:

Lasă un comentariu