Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza Europa de pericolul variolei maimutei-in ultimele doua saptamani cazurile descoperite s-au triplat.

Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza Europa de pericolul variolei maimutei spunand ca in ultimele doua saptamani cazurile descoperite s-au triplat.

Pe acelasi subiect : minadestiri.ro/inca-3-cazuri-semnalate-in-romania-azi

Incepand cu jumatatea lunii mai , 31 de tari din Europa au raportat aparitia de cazuri de variola maimutei , reprezentand circa 90 % din cazurile depistate la nivel mondial.

Chiar daca la recenta reuniune ONU , expertii nu au considerat  ca variola maimutei reprezintă o urgență de sănătate la nivel global ,OMS cere Europei sa ia masuri urgente in vederea monitorizarii raspandirii virusului in randul populatiei.

Hans Klugge , directorul biroului pentru Europa al OMS , a spus :

Astăzi, intensific apelul către guverne și societatea civilă de a-și spori eforturile în săptămânile și lunile următoare, pentru a preveni instalarea variolei maimuței într-o zonă geografică în creștere. Măsurile urgente și coordonate sunt imperative dacă vrem să schimbăm direcția în cursa cu răspândirea acestei boli.

Pana azi , in Romania , au fost identificate 11 cazuri , toate la persoane de sex masculin.

La nivel mondial , 99 % dintre cazuri , s-au raportat la barbati, majoritatea la cei care au avut contact sexual cu persoane de acelasi sex.

Foto : facebook.com/OMSRomania

Distribuie pe:

Lasă un comentariu