Ordinul comun al Ministetrelor Sanatatii si Educatiei-elevii ar putea renunta la masca la orele de sport.

Ordinul comun al Ministetrelor Sanatatii si Educatiei.

Dupa discutii intre cele doua Ministere exista posibilitatea ca elevii sa poata renunta la masca pe parcursul orelor de sport.

Poate te intereseaza : https://minadestiri.ro/reinceperea-scolii-reguli-obligatorii-pentru-protectia-elevilor-si-cadrelor-didactice/

Mergand pe modelul aplicat in Luxemburg,Ministrul Educatiei a avansat ideea ca elevii sa nu fie obligati sa poarte masca la orele de educatie fizica.

El a precizat că, în cursul dimineţii, a solicitat o situaţie cu privire la practicile europene referitoare la purtarea măştii de către elevi în timpul orelor de educaţie fizică:

În această dimineaţă am cerut o situaţie cu privire la practicile europene. Austria nu solicită purtarea măştii în timpul orelor de educaţie fizică, Belgia, Bulgaria, Estonia, Finlanda, Suedia nu solicită. Franţa, spre exemplu, nu solicită, dar are precizarea că orele de sport se derulează exclusiv în spaţii exterioare.

Luxemburg solicită purtarea măştii de la vestiar până la locul în care se derulează activităţile fizice şi mai apoi, după încheierea orei de sport, în care de asemenea nu solicită, portul măştii este obligatoriu de la locul în care s-au derulat activităţile fizice la vestiare

Potrivit informaţiilor oficiale de la Bruxelles, Sorin Cîmpeanu spune că analizează adoptarea variantei practicate de Luxemburg, o decizie finală urmând să fie luată în urma discuţiilor care vor avea loc cu ministrul Sănătăţii.

Sursa : digi24.ro

Distribuie pe:

Lasă un comentariu