OMS recomanda eliminarea Certificatului Verde-UE insista cu imunizarea cu doza 3 pentru prelungirea valabilitatii acestuia.Ce pozitia are Romania?

OMS recomanda eliminarea Certificatului Verde in timp ce UE insista cu imunizarea cu doza 3 pentru prelungirea valabilitatii acestuia.

Reciteste asta : https://minadestiri.ro/boosterul-e-obligatoriu-de-la-1-februarie/

Cele doua entitati incep sa nu mai vorbeasca ,astfel , aceiasi limba.

OMS a explicat ca restricţiile de călătorie şi certificatul verde trebuie eliminate, deoarece sunt măsuri care nu şi-au dovedit eficienţa.

Mai mult , se considera ca aceste măsuri duc la crize economice şi la un stres nejustificat.

Pozitia OMS vine dupa doi ani de la izbucnirea pandemiei , perioada in care multe masuri au fost recomandate si apoi retrase de catre numitul organism international.

Excat invers este pozitia UE in care prelungirea valabilitatii Certificatului Verde este conditionata de doza booster facuta la maxim 9 luni de la schema completa.

In acelasi context , unele tari au introdus OBLIGATIVITATEA vaccinarii populatiei , certificatul verde fiind adoptat inclusiv pentru accesul la locul de munca sau in alte spatii.

In Romania Alexandru Rafila a pledat in defavoarea Certificatului Verde spunand ca nu se justifica raportat la situatia din Romania.

Este de astepta insa ca Ministrul Sanatatii sa fie nevoit sa decida ce recomandari va lua in considerare : cele sanitare venite de la OMS sau cele politice venite din partea UE!

Foto : playtech.ro

Distribuie pe:

Lasă un comentariu