O noua transa de AstraZeneca intra azi in tara-cateva zeci de mii de ser expira pe 30 iunie.

O noua transa de AstraZeneca intra azi in tara, O noua transa de AstraZeneca intra azi in tara-cateva zeci de mii de ser expira pe 30 iunie., Stiri Turda - MinaDeStiri

O noua transa de AstraZeneca intra azi in tara-cateva zeci de mii de ser expira pe 30 iunie.

Cu toate ca circa 35.000 de ser AstraZeneca vor expira pe 30 iunie 2021 ,azi vor intra in Romania 208.000 de noi doze din vaccinul amintit.

Vezi si : https://minadestiri.ro/valeriu-gheorghita-trage-un-semnal-de-alarma/

Serul Vaxzevria , noua denumire a vaccinului AstraZeneca , va intra azi in tara si fiolele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), aceasta fiind autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Valeriu Gheorghita a declarat ca pana la finele lunii iunie circa 35.000 de doze din acest ser vor expira :

Noi încercăm să distribuim – ele sunt de fapt doze care se regăsesc la nivelul direcțiilor de sănătate publică, în centrele regionale de depozitare și în centrele de vaccinare. Sunt doze care au fost distribuite cu mult timp în urmă, însă ca urmare a scăderii importante a numărului de persoane care se vaccinează cu acest vaccin, evident că aceste doze au un risc de a ieși din termenul de valabilitate în perioada următoare. Tocmai de aceea, pentru noi este important la acest moment să creștem capacitatea de stocare, dar, pe de altă parte, să evităm să iasă din valabilitate aceste doze

Coordonatorul CNCAV a adugat :

Este etic și este firesc să beneficieze de vaccinuri cei care își doresc să se vaccineze, care au nevoie de ele și sunt țări terțe care nu au avut un acces atât de bun, atât de facil la vaccinuri cum a avut România, ca și celelalte țări europene, și tocmai de aceea este important să susținem și celelalte țări, pentru a egaliza accesul la vaccin.

Citeste si https://stiriturda.net/valeriu-gheorghita-vorbeste-despre-procesul-de-vaccinare/?swcfpc=1

Distribuie pe:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *