O carte zilnic – Oscar Wilde – Portretul lui Dorian Grey

O carte zilnic – Oscar Wilde – Portretul lui Dorian Grey

O carte zilnic - Oscar Wilde, O carte zilnic – Oscar Wilde – Portretul lui Dorian Grey, Stiri Turda - MinaDeStiri
O carte zilnic

Vezi si: O carte zilnic. Vladimir Nabokov

Oscar Wilde a fost fiul unui medic irlandez. Tatăl sau, Sir William Wilde, doctor specialist în boli de ochi și urechi, anticar și scriitor, mai avea trei copii dintr-o primă relație.

Mama sa, Jane Francesca Elgee, era poetă (scria poeme revoluționare sub pseudonimul Speranza) și jurnalistă.

În timpul școlii, Oscar a excelat în studiul clasicilor, la limba greacă și la desen, câștigând numeroase premii și burse de studiu.

O carte zilnic – Oscar Wilde – Portretul lui Dorian Grey

După studii strălucite la Trinity College din Dublin, audiază prelegerile de estetică ale lui John Ruskin la Universitatea din Oxford.

Unde se distinge și prin gusturile sale rafinate, îmbrăcămintea elegantă și stilul dandy de viață.

După absolvire, în 1878, se mută la Londra.

Aceasta carte este singura terminata de Oscar Wilde. ’’Portretul lui Dorian Gray’’ a fost publicat pentru prima data in anul 1890, si inca din momentul lansarii a starnit extrem de multe controverse.

Chiar si asa, cartea lui Oscar Wilde a reusit sa isi asigure un loc important in topul celor mai celebre carti de citit, si oameni din toate colturile lumii continua sa o citeasca cu foarte mare placere.

In plus, ’’Portretul lui Dorian Gray’’ a fost si ecranizat in anul 2009, dar cu ceva modificari ale povestii, chiar daca in esenta, filmul respecta firul narativ al cartii.

Sursa Foxi

Distribuie pe:

Lasă un comentariu