O carte zilnic – Daniel Goleman

O carte zilnic – Daniel Goleman – Inteligenta emotionala

Vezi si: O carte zilnic – Miguel de Cervantes

O carte zilnic - Daniel Goleman, O carte zilnic – Daniel Goleman, Stiri Turda - MinaDeStiri
O carte zilnic

Daniel Jay Goleman (n. 7 martie 1946) este scriitor, psiholog și jurnalist de știință. Vreme de doisprezece ani a scris pentru The New York Times, specializarea lui fiind psihologia și neuroștiință.

Este autorul a peste 10 cărți despre psihologie, educație, știință, crize ecologice și leadership. A fost nominalizat de două ori la Premiul Pulitzer.

Goleman s-a născut în 1945 în Stockton, California, fiind fiul unui profesor universitar evreu. A primit o bursă de la fundația Alfred P. Sloan pentru a urma cursurile colegiului Amherst.

Programul Amherst Independent Scholar i-a permis acestuia să se transfere pentru primii ani la Universitatea California din Berkeley

Din aceasta carte aflam ca perioada copilariei este extrem de importanta in ceea ce priveste punerea unor baze extrem de solide pentru dezvoltarea inteligentei emotionale, care de altfel poate fi imbunatatita chiar si la varsta adulta.

O carte zilnic – Daniel Goleman – Inteligenta emotionala

Daniel Goleman ne explica faptul ca aceasta inteligenta emotionala presupune atat constientizarea de sine, cat si foarte multa autodisciplina si empatie.

Practic, in momentul in care reusim sa ne intelegem foarte bine sentimentele, situatia devine foarte clara. Despre toate acestea si multe altele invatam din cartea lui Daniel Goleman, ‘’Inteligenta emotionala’’.

Sursa Foxi

Distribuie pe:

Lasă un comentariu