Nu există drumuri județene închise sau blocate!

Județul Cluj fără drumuri județene închise, Nu există drumuri județene închise sau blocate!, Stiri Turda - MinaDeStiri

Consiliul județean Cluj

La nivelul județului Cluj nu există drumuri județene blocate sau închise
Pe mai multe sectoare de drum circulația se desfășoară în condiții specifice sezonului rece
Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de duminică, 29 noiembrie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier. Pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii specifice sezonului rece, respectiv carosabil alunecos și porțiuni cu polei.
De asemenea, din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius şi a căderilor relativ reduse de zăpadă înregistrate în ultimele 24 de ore, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de polei, traficul rutier fiind îngreunat.
În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de sâmbătă, 28 noiembrie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 47 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 18 utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 28 drumuri judeţene, cu 7 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 138 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi în zona de munte, în cursul zilei de sâmbătă s-a intervenit pe 12 drumuri judeţene, cu 6 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 9 drumuri judeţene, cu 4 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 150 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
Totodată, pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi în zona de munte, în cursul zilei de sâmbătă s-a intervenit pe 9 drumuri judeţene, cu 3 utilaje, iar în cursul nopții și al acestei dimineți s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 10 drumuri judeţene, cu 9 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 16 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil, precum şi cu utilaje şi materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Sursă foto Facebook

Distribuie pe:

Lasă un comentariu