Noi investiții în infrastructura medicală

, Noi investiții în infrastructura medicală, Stiri Turda - MinaDeStiri

Consiliul județean Cluj

𝗡𝗼𝗶 𝗶𝗻𝘃𝗲𝘀𝘁𝗶𝘁𝗶𝗶 𝗮𝗹𝗲 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗝𝘂𝗱𝗲𝘁𝗲𝗮𝗻 𝗖𝗹𝘂𝗷 𝗶𝗻 𝗶𝗻𝗳𝗿𝗮𝘀𝘁𝗿𝘂𝗰𝘁𝘂𝗿𝗮 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗰𝗮𝗹𝗮
Consiliul Județean Cluj a aprobat noi investiții menite să contribuie la îmbunătățirea modului de organizare și funcționare a spitalelor clujene.
𝗔𝗹𝗶𝗻 𝗧𝗶ș𝗲, 𝗽𝗿𝗲𝘀𝗲𝗱𝗶𝗻𝘁𝗲𝗹𝗲 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗝𝘂𝗱𝗲𝘁𝗲𝗮𝗻 𝗖𝗹𝘂𝗷: „𝘋𝘪𝘯 𝘥𝘰𝘳𝘪𝘯𝘵𝘢 𝘥𝘦 𝘢 𝘰𝘧𝘦𝘳𝘪 𝘱𝘢𝘤𝘪𝘦𝘯𝘵𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘤𝘦𝘭𝘦 𝘮𝘢𝘪 𝘣𝘶𝘯𝘦 𝘴𝘦𝘳𝘷𝘪𝘤𝘪𝘪 𝘴𝘪 𝘥𝘦 𝘢 𝘧𝘢𝘤𝘦 𝘧𝘢𝘵𝘢 𝘤𝘢𝘵 𝘮𝘢𝘪 𝘣𝘪𝘯𝘦 𝘢𝘤𝘦𝘴𝘵𝘦𝘪 𝘱𝘳𝘰𝘷𝘰𝘤𝘢𝘳𝘪 𝘴𝘢𝘯𝘪𝘵𝘢𝘳𝘦, 𝘮𝘰𝘣𝘪𝘭𝘪𝘻𝘢𝘮 𝘵𝘰𝘢𝘵𝘦 𝘳𝘦𝘴𝘶𝘳𝘴𝘦𝘭𝘦 𝘥𝘦 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘦 𝘯𝘦𝘷𝘰𝘪𝘦 𝘢𝘴𝘵𝘧𝘦𝘭 𝘪𝘯𝘤𝘢𝘵 𝘴𝘱𝘪𝘵𝘢𝘭𝘦𝘭𝘦 𝘤𝘭𝘶𝘫𝘦𝘯𝘦 𝘴𝘢 𝘥𝘪𝘴𝘱𝘶𝘯𝘢 𝘥𝘦 𝘥𝘰𝘵𝘢𝘳𝘪𝘭𝘦 𝘯𝘦𝘤𝘦𝘴𝘢𝘳𝘦 𝘴𝘪 𝘥𝘦 𝘪𝘯𝘧𝘳𝘢𝘴𝘵𝘳𝘶𝘤𝘵𝘶𝘳𝘢 𝘢𝘥𝘦𝘤𝘷𝘢𝘵𝘢”.
Astfel, pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, instituție medicală aflată în subordinea forului administrativ județean, a fost aprobată înființarea a 13 posturi suplimentare. Acest demers este necesar pentru ca organizarea activității spitalului să răspundă cât mai bine nevoilor actuale ale pacienților, în contextul în care personalul medico-sanitar și auxiliar sanitar este suprasolicitat.
De asemenea, Consiliul Județean Cluj a decis ca din bugetul propriu să suplimenteze cu încă 100.000 de lei investiția referitoare la lucrările de reparații și modernizare din cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din subordine.
Nu în ultimul rând, pentru Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor” din Cluj-Napoca, instituție medicală subordonată Ministerului Sănătății, forul administrativ județean a alocat 400.000 de lei. Banii proveniți din bugetul Consiliului Județean vor fi folosiți pentru achiziționarea echipamentelor de protecție necesare combaterii pandemiei provocate de coronavirus.

Sursa foto Facebook

Distribuie pe:

Lasă un comentariu