Noi dotări medicale la Spitalul Militar

Noi dotări medicale la Spitalul Militar, achiziționate de Consiliul județean Cluj. Este vorba despre un ureteroscop flexibil și un ecobiometru.

VEZI ȘI: TRANSPORT PE CABLU LA TURDA

Consiliul județean Cluj

𝐍𝐨𝐢 𝐝𝐨𝐭𝐚𝐫𝐢 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐥𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐒𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐌𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫, 𝐚𝐜𝐡𝐢𝐳𝐢𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣

Consiliul Județean Cluj a achiziționat două echipamente medicale de înaltă tehnologie care au fost deja livrate și instalate în cadrul Spitalului Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca. Este vorba despre un ureteroscop flexibil și un ecobiometru.

𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: „𝐶𝑒𝑙𝑒 𝑑𝑜𝑢𝑎 𝑎𝑝𝑎𝑟𝑎𝑡𝑢𝑟𝑖 𝑚𝑒𝑑𝑖𝑐𝑎𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑢𝑙𝑡𝑖𝑚𝑎 𝑔𝑒𝑛𝑒𝑟𝑎𝑡𝑖𝑒 𝑣𝑜𝑟 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑟𝑖𝑏𝑢𝑖 𝑠𝑒𝑚𝑛𝑖𝑓𝑖𝑐𝑎𝑡𝑖𝑣 𝑙𝑎 𝑖𝑚𝑏𝑢𝑛𝑎𝑡𝑎𝑡𝑖𝑟𝑒𝑎 𝑠𝑡𝑎𝑟𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑠𝑎𝑛𝑎𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑎 𝑝𝑎𝑐𝑖𝑒𝑛𝑡𝑖𝑙𝑜𝑟, 𝑓𝑖𝑖𝑛𝑑 𝑒𝑥𝑡𝑟𝑒𝑚 𝑑𝑒 𝑢𝑡𝑖𝑙𝑒 𝑖𝑛 𝑝𝑟𝑜𝑐𝑒𝑠𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑑𝑖𝑎𝑔𝑛𝑜𝑠𝑡𝑖𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑠𝑖 𝑡𝑟𝑎𝑡𝑎𝑟𝑒 𝑎 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑜𝑟𝑎.”

Valoarea noilor dotări de care beneficiază instituția sanitară aflată în subordinea Ministerului Apărării Naționale este de cca. 300.000 de lei, bani special alocați din bugetul propriu al forului administrativ județean.

Ecobiometrul sau ecograful ocular este utilizat în evaluarea acuității vizuale și a cataractei, iar ureteroscopul flexibil permite utilizarea turnului de endourologie pentru litotriția (spargerea) calculilor.

Ureteroscopia flexibilă este o metodă eficace de diagnostic și tratament a patologiei căii urinare superioare – litiaza renală, tumori uroteliale înalte, malformații, stricturi ureterale, care permite accesul prin căile anatomice, prin orificiile naturale, către rinichi, uretere și leziunile legate de acestea.

Prin energia laser se realizează o fragmentare și o extragere eficientă a segmentelor, fără a produce plăgile specifice chirurgiei deschise.

Sursa Consiliul județean Cluj

Noi dotări medicale la Spitalul Militar

Distribuie pe:

Lasă un comentariu