Guvernul joaca alba neagra cu pretul carburantilor-Nicolae Ciuca anunta o compensare de 50 de bani pe litru.

Nicolae Ciuca anunta o compensare de 50 de bani pe litru de carburant ca o masura imediata si care va fi valabila 3 luni de zile.

Vezi si : minadestiri.ro/psd-da-ultimatum-coalitiei-de-guvernare-astfel-ca-social-democratii-doresc-plafonarea-preturilor-la-carburanti

Intervalul se anunta necesar executivului pentru a studia evolutia pietei si de a lua ulterior masuri concrete in sprijinul companiilor si cetatenilor.

Ca o justificare , Nicolae Ciuca a declarat :

Măsura a fost adoptată și de alte țări, implică atât responsabilitatea guvernului, cât și a companiilor din industria petrolieră.

Jumătate din această reducere va fi decontată de către stat.

Valoarea pachetului de compensare va fi de 2 miliarde de lei, jumătate din bani urmând a fi decontați de bugetul de stat

Dupa studierea impactului de-a lungul celor 3 luni , premierul a precizat :

Avem de asemenea la îndemână un instrument util, mă refer la OUG privind combaterea efectelor speculative.

Măsurile pe care noi le luăm şi care fac parte dintr-un mecanism eficient pentru următoarele 3 luni nu afectează în niciun fel bugetul de investiţii.

Guvernul va păstra ţinta de 7% din PIB pentru investiţii

Se pare insa ca Guvernul Romaniei este incapabil sa vina cu o masua proprie preferand sa aplice metode care au fost implementate de catre alte state.

Din cele 3 masuri aflate pe masa executivului care se refereau la plafonare , scadere accize sau sacdere TVA , Guvernul a ales-o pe a patra , prin compensare cu 50 de bani direct de la pompa.

Foto : facebook.com/IonelNicolaeCiuca

Distribuie pe:

Lasă un comentariu