Nelu Tătaru: Sănătatea trebuie să fie mereu pe primul loc

Nelu Tătaru: Sănătatea trebuie să fie, Nelu Tătaru: Sănătatea trebuie să fie mereu pe primul loc, Stiri Turda - MinaDeStiri

Nelu Tătaru: Sănătatea trebuie să fie mereu pe primul loc

Poate vi se va părea un subiect mult prea discutat, controversat pentru unii, dureros pentru alții, dar cât se poate de real și necesar a fi dezbătut, pentru ca viitorul să fie unul sănătos.

Până la urmă, comunicarea este cheia și trebuie să învățăm din experiențele trecutului și să ascultăm toate opiniile, fie că sunt pro sau contra unui subiect.

👩🏼‍⚕️🧑🏻‍⚕️ Încă de la începutul anului 2020, când primii pacienți cu COVID-19 intrau într-o secție de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) și declanșau un aflux fără precedent de spitalizări, personalul medical a fost în prima linie, gata să își ofere toată dăruirea și priceperea pentru sprijinirea celor aflați în nevoie.

🔄 După un an și jumătate de luptă neîncetată împotriva bolii, aceasta dă dovadă de tenacitate, concomitent cu debutul unui al patrulea val de contaminare și, din păcate, se preconizează că 🏥 secțiile ATI o să fie din nou foarte ocupate în toamnă.

Vezi și: Ciprian Ciucu este noul președinte al PNL București!

Nelu Tătaru: Sănătatea trebuie să fie mereu pe primul loc

🩺 🥼 De aceea pregătirea este esențială pentru protejarea pacienților noștri. Nu ne putem permite să ne întoarcem la situația teribilă trăită în primele trei valuri❗️

🔺Avem nevoie urgentă de inițiative și programe la nivelul 🇷🇴 României pentru a ne consolida reziliența, cum ar fi formarea și perfecționarea competențelor pentru personalul medical. Această pregătire nu trebuie să abordeze doar complicațiile fizice ale COVID-19, ci și pe cele emoționale.

Colegii mei ar trebui să fie fie pregătiți emoțional, uman, pentru a avea grijă de pacienți, membrii familiei și de ei înșiși.

🔴 Un pat din secțiile ATI nu trebuie să fie confundat cu o piesă de mobilier, ignorând profesionalismul, experiența, umanitatea și sacrificiul de sine pe care le aduce fiecare om care activează în domeniul sănătății.

👥 🤝 Cu toții așteptăm acum un angajament puternic al țării noastre în domeniul sănătății, cum ar fi participarea la o Uniune Europeană a Sănătății pe deplin funcțională.

Doar luând în considerare cerințele personalului medical din primă linie și făcând din medicina de terapie intensivă un pilon central al politicilor în domeniul sănătății, vom putea contribui la o Românie mai pregătită în fața acestei pandemii, precum și la cele viitoare.

🌊 🦠 Val după val de COVID-19, secțiile ATI s-au dovedit a fi ultima linie de apărare în sănătatea publică.

Acum, mai mult ca niciodată, au nevoie de un sprijin mai mare din partea factorilor de decizie.

Sănătatea trebuie să fie mereu pe primul loc❗️

Distribuie pe:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *