Muzeul de Arta Cluj Napoca organizeaza Expozitia HETEROTOPII-creatia este a artistilor Ioan Antoniu si Radu Pulbere.

Muzeul de Arta Cluj Napoca organizeaza Expozitia HETEROTOPII-creatia este a artistilor Ioan Antoniu si Radu Pulbere.

Muzeul de Arta Cluj Napoca organizeaza Expozitia HETEROTOPII-creatia este a artistilor Ioan Antoniu si Radu Pulbere., Muzeul de Arta Cluj Napoca organizeaza Expozitia HETEROTOPII-creatia este a artistilor Ioan Antoniu si Radu Pulbere., Stiri Turda - MinaDeStiri 𝗘𝘅𝗽𝗼𝘇𝗶𝘁𝗶𝗮 „𝗛𝗲𝘁𝗲𝗿𝗼𝘁𝗼𝗽𝗶𝗶”, 𝗰𝗿𝗲𝗮𝘁𝗶𝗮 𝗮𝗿𝘁𝗶𝘀𝘁𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗜𝗼𝗮𝗻𝗮 𝗔𝗻𝘁𝗼𝗻𝗶𝘂 𝘀𝗶 𝗥𝗮𝗱𝘂 𝗣𝘂𝗹𝗯𝗲𝗿𝗲

Muzeul de Arta Cluj Napoca organizeaza Expozitia HETEROTOPII-creatia este a artistilor Ioan Antoniu si Radu Pulbere., Muzeul de Arta Cluj Napoca organizeaza Expozitia HETEROTOPII-creatia este a artistilor Ioan Antoniu si Radu Pulbere., Stiri Turda - MinaDeStiri Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituţie de cultură care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, organizează, în perioada Muzeul de Arta Cluj Napoca organizeaza Expozitia HETEROTOPII-creatia este a artistilor Ioan Antoniu si Radu Pulbere., Muzeul de Arta Cluj Napoca organizeaza Expozitia HETEROTOPII-creatia este a artistilor Ioan Antoniu si Radu Pulbere., Stiri Turda - MinaDeStiri 30 august – 17 septembrie 2023, Muzeul de Arta Cluj Napoca organizeaza Expozitia HETEROTOPII-creatia este a artistilor Ioan Antoniu si Radu Pulbere., Muzeul de Arta Cluj Napoca organizeaza Expozitia HETEROTOPII-creatia este a artistilor Ioan Antoniu si Radu Pulbere., Stiri Turda - MinaDeStiri expoziţia „Heterotopii”, care reuneşte creația cea mai recentă a artiştilor Ioana Antoniu și Radu Pulbere. Ambii artiști sunt cadre didactice ale Universităţii de Artă şi Design Cluj-Napoca, fiind recunoscuți pentru contribuția lor exemplară la fenomenul artistic contemporan.

Muzeul de Arta Cluj Napoca organizeaza Expozitia HETEROTOPII-creatia este a artistilor Ioan Antoniu si Radu Pulbere., Muzeul de Arta Cluj Napoca organizeaza Expozitia HETEROTOPII-creatia este a artistilor Ioan Antoniu si Radu Pulbere., Stiri Turda - MinaDeStiri Expoziția rămâne deschisă publicului spre vizitare până în data de Muzeul de Arta Cluj Napoca organizeaza Expozitia HETEROTOPII-creatia este a artistilor Ioan Antoniu si Radu Pulbere., Muzeul de Arta Cluj Napoca organizeaza Expozitia HETEROTOPII-creatia este a artistilor Ioan Antoniu si Radu Pulbere., Stiri Turda - MinaDeStiri 17 septembrie a.c., de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar Muzeul de Arta Cluj Napoca organizeaza Expozitia HETEROTOPII-creatia este a artistilor Ioan Antoniu si Radu Pulbere., Muzeul de Arta Cluj Napoca organizeaza Expozitia HETEROTOPII-creatia este a artistilor Ioan Antoniu si Radu Pulbere., Stiri Turda - MinaDeStiri 10:00 – 17:00.

Muzeul de Arta Cluj Napoca organizeaza Expozitia HETEROTOPII-creatia este a artistilor Ioan Antoniu si Radu Pulbere., Muzeul de Arta Cluj Napoca organizeaza Expozitia HETEROTOPII-creatia este a artistilor Ioan Antoniu si Radu Pulbere., Stiri Turda - MinaDeStiri Expoziția „Heterotopii”, curatoriată de Dan Breaz, își propune să aducă în atenția publicului lucrări de pictură, având o accentuată calitate de meta-discurs, de transpunere în imagini a unui statement artistic referitor la mizele și rolurile picturii înseși.

Muzeul de Arta Cluj Napoca organizeaza Expozitia HETEROTOPII-creatia este a artistilor Ioan Antoniu si Radu Pulbere., Muzeul de Arta Cluj Napoca organizeaza Expozitia HETEROTOPII-creatia este a artistilor Ioan Antoniu si Radu Pulbere., Stiri Turda - MinaDeStiri Conceptul expoziției „Heterotopii (2023)” vorbește despre preocuparea pentru limbajul pictural văzut ca subiect plastic în sine. Această expoziție surprinde parcursul unui drum artistic care are anumite elemente definitorii prin constanța lor, pentru creațiile ambilor artiști. Unul dintre acestea este redescoperirea picturalității, înțeleasă ca înnoire a unui limbaj care însă nu-și neagă reperele istorice. Este semnificativ că Ioana Antoniu și Radu Pulbere nu renunță la expresia artistică a măiestriei sau la filtrele de limbaj pe care le pune la dispoziție marea pictură europeană. O altă caracteristică este preocuparea pentru o estetică a comunicării. Din această perspectivă, remarcăm „dublul” diferit și totuși comun al reflectării celor două creații una în cealaltă. Un figurativism care asociază în aceeași imagine straturi succesive ca univers temporal și spațial primește, la ambii artiști, expresia unei interiorități care sublimează descriptivismul vizual pentru a-i revela valoarea de semn. Expoziția actuală, intitulată sugestiv „Heterotopii”, pune și mai mult în valoare ceea ce este comun realității și ficțiunii, parcă anume pentru a șterge diferențele dintre concizia semnului vizual și originile sale iconografice. În viziunea accentuat heterotopică a prezentei expoziții, viziunea artiștilor Ioana Antoniu și Radu Pulbere nu încetează să activeze potențialul latent al picturii, în calitatea sa de comentariu al propriului limbaj, complex în expresie și cuprinzător în semnificații.

Muzeul de Arta Cluj Napoca organizeaza Expozitia HETEROTOPII-creatia este a artistilor Ioan Antoniu si Radu Pulbere., Muzeul de Arta Cluj Napoca organizeaza Expozitia HETEROTOPII-creatia este a artistilor Ioan Antoniu si Radu Pulbere., Stiri Turda - MinaDeStiri În lucrările Ioanei Antoniu se descriu spații care au mai multe straturi de semnificații sau relații cu alte locuri decât se poate percepe la prima vedere. Vorbim despre veritabile oglinzi utopice, care reflectă un loc virtual, dar, în același timp, îi permite privitorului să își creeze propria lume ireală, înconjurată de un spațiu cât se poate de real, care nu intră în contradicție cu impredictibila sa oglindire artistică.

Muzeul de Arta Cluj Napoca organizeaza Expozitia HETEROTOPII-creatia este a artistilor Ioan Antoniu si Radu Pulbere., Muzeul de Arta Cluj Napoca organizeaza Expozitia HETEROTOPII-creatia este a artistilor Ioan Antoniu si Radu Pulbere., Stiri Turda - MinaDeStiri Pentru Radu Pulbere, pictura are capacitatea de a institui, într-un obiect real, o imagine care redă o realitate alternativă concretă, având capacitatea de a propune „spații” aidoma celor pe care le descrie filosoful Michel Foucault, aglutinând mai multe straturi de semnificații sau relații cu alte locuri decât descifrăm la prima vedere.

Muzeul de Arta Cluj Napoca organizeaza Expozitia HETEROTOPII-creatia este a artistilor Ioan Antoniu si Radu Pulbere., Muzeul de Arta Cluj Napoca organizeaza Expozitia HETEROTOPII-creatia este a artistilor Ioan Antoniu si Radu Pulbere., Stiri Turda - MinaDeStiri În calitatea lor de heterotopii, picturile prezentei expoziții sunt lumi în lumi, spații paralele care oglindesc și, deopotrivă, tulbură atât ceea ce este înăuntru, ca oglindire, cât și ceea ce este în afară, ca realitate. La Ioana Antoniu și Radu Pulbere, recognoscibilul este ermetizat printr-o pictură intens intelectualizată, care menține privirea publicului într-o continuă alertă a căutării, a descoperirii și chiar a creării de sens.

Foto : facebook.com/cjcluj

Distribuie pe:

Lasă un comentariu