Ministrul Educatiei schimba din nou regulile-multe scoli vor intra in scenariul online.Vezi care sunt noile scenarii!

Deja devine o obisnuinta ca regulile in zona educatiei sa se schimbe de la o zi la alta iar contextul pandemic impune replieri de ultim moment in abordarea cursurilor elevilor.

Vezi si : https://minadestiri.ro/continua-balbele-ministerului-educatiei/

Cresterea accentuata a cazurilor de infectare face ca dinamica regulilor sa fie in continua actualizare.

Sorin Campeanu a decis ca , acolo unde rata de infectare va depasi 3 la mie si procentul de vaccinare este mai mic de 60% , scolile sa faca cursurilo eminamente online.

Ministrul Educatiei a precizat :

Articolul 3 din ordinul comun Ministerul Educaţiei – Ministerul Sănătăţii se raportează la rata de vaccinare din ziua de vineri. Dacă rata de vaccinare în ziua de vineri este sub 60% şi rata de incidenţă a infectărilor este de peste 3 la mie, începând de lunea viitoare şcolile acelea intră în online.

Repet, şcolile care îndeplinesc două condiţii simultan – rata de vaccinare mai mică de 60% şi funcţionează într-o localitate în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie.

Având în vedere că la nivel naţional au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării este nevoie şi de o updatare a ordinului comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii cu noile reguli la nivel naţional şi voi discuta cât se poate de repede cu ministrul Sănătăţii.

Avem o colaborare foarte bună între Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii.

S-a decis asadar ca daca vinerea se va raporta o incidenta de peste 3 la mie iar procentul de vaccinare este de sub 60% , incepand cu urmatoarea saptamana , cursurile se vor relua online.

Foto : facebook.com

Distribuie pe:

Lasă un comentariu