Ministerul Mediului-norul de praf saharian a ajuns in Romania.

Ministerul Mediului-norul de praf saharian a ajuns in Romania.

Citeste aici : https://minadestiri.ro/redeschiderea-scolilor-e-un-pas-spre-normalitate/

Norul de praf saharian ,diminuat ca intensitate datorita ploilor cazute in occident, a ajuns si in Romania.

In perioada 6-9 februarie aerul cu directia de circulatie dispre sud favorizeaza deplasarea norului din nordul Africii catre Europa.

Astfel in aceasta perioada norul a ajuns si in Romania conform postarii de pe pagina de facebook a Ministerului Mediului :

Administratia Nationala de Meteorologie RA informează că, în perioada 6 – 9 februarie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sudul, centrul și sud-estul Europei, inclusiv deasupra României.

În această perioadă, temporar în țările de la vest și sud-vest de țara noastră, se semnalează precipitații, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă.

Depunerile de praf în țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în noaptea de duminică spre luni (7/8 februarie în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar la începutul săptămânii viitoare și în restul țării.

Sursa : facebook.com/Mediu.Romania

Distribuie pe:

Lasă un comentariu