Proiectul metroului contestat de sceptici la Cluj-Emil Boc afirma ca metroul este o solutie pentru decongestionarea traficului.

Emil Boc vine in intampinarea scepticilor si afirma ca metroul este o solutie pentru decongestionarea traficului.

Proiectul metroului clujean a debutat prin discutii inca din ianuarie 2021 cand Emil Boc a anuntat ca acesta va avea nu mai putin de 19 statii traversand Clujul de la un capat la altul.

Multi cetateni au avut reactii negative vis a vis de acest proiect considerandu-l o gogoasa electorala si propunand alte investitii mai urgente pentru oras.

Vezi aici : https://minadestiri.ro/a-fost-emis-certificatul-de-urbanism-pentru-metroul-clujean/

Scepticii au primit apa la moara iar de-a lungul anului 2021 , metroul clujean s-a tot scurtat ajungand ca la finalul anului sa ramana la doar 9 statii , devenind astfel un metrou scurt insa raportat la fondurile ce puteau fi alocate.

Foto : b365.ro/

Cu toate astea Emil Boc spune :

Europa a venit și ne-a spus ”Aveți la Cluj o problemă cu traficul!” Le spun celor care critică proiectele de infrastructură să meargă să stea în trafic între Gilău – Florești – Cluj sau între Apahida și Cluj, în fiecare dimineață. Abia după aceea să spună că nu au nevoie nici de tren metropolitan, nici de metrou, nici de centură. Îi invit pe aceștia să facă acest lucru, acum la sfârșit de an.

Cu calm spun acest lucru. Dacă noi clujenii nu ne susținem proiectele noastre, nu o să ni le susțină alții. De aceea mă bucură că am reușit să mergem mai departe cu acest proiect și să beneficiem de acest culoar extraordinar de finanțare.

Noi când am început proiectul de metrou nu era ideea PNRR, iar UE susține transportul verde. Acesta este un pas important pentru că de aici, în 2022 se va putea organiza licitația. Asta este preocuparea noastră să avem licitația derulată.

Distribuie pe:

Lasă un comentariu