METEO-dupa ger revin temperaturile de primavara in Romania.Vezi prognoza pentru saptamana viitoare!

METEO-dupa ger revin temperaturile de primavara in Romania.

Prognoza meteo ANM pentru perioada 15 ianuarie – 12 februarie 2024 arată că după valul de ger revine primăvara, iar temperaturile vor creşte uşor în prima perioadă, iar ulterior se vor situa în media celor apropiate pentru acest interval.

În săptămâna 15-21 ianuarie vom avea valori termice mai ridicate decât în mod normal pentru această dată, însemnând temperaturi maxime ce vor atinge valori de 9 – 10, poate chiar 11 grade în partea de sud a teritoriului.

Chiar dacă vor fi ușoare variații termice pe la mijlocul acestei săptămâni, temperaturile vor fi pozitive în aproape toată țara.

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României.

METEO-dupa ger revin temperaturile de primavara in Romania.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal, posibil ușor deficitar local.

„În ce privește regimul termic nocturn, şi acesta va avea un proces de încălzire care se va resimți în majoritatea regiunilor în condițiile în care minimele nu vor mai coborî sub pragul gerului, sub -10 grade, deși vor fi negative la nivelul întregii țării, se vor situa, în marea lor majoritate, între -6-…-5 și – 1…0 grade”, a arătat Alina Şerban,meteorolog ANM pentru antena3.ro

Sursa : meteoromania.ro

Foto : romania24.ro

Distribuie pe:

Lasă un comentariu