Marcel Ciolacu apreciaza faptul ca Gabriela Firea si-a depus mandatul insa asteapta acest gest si din partea altor implicati in tragedia din azilele groazei.

Marcel Ciolacu apreciaza faptul ca Gabriela Firea si-a depus mandatul insa asteapta acest gest si din partea altor implicati in tragedia din azilele groazei.

Grozaviile decoperite de catre presa in azilele din Romania nu s-a lasat fara urmari iar Gabriela Firea si-a dat demisia din functia de ministru al Familiei.

Premierul social democrat a acceptat demisia lui Marius Budai,Ministrul Muncii pe 13 iulie :

,,Am văzut, din păcate, în ultimele zile, prea multe situații care probează că activitatea de protecție a persoanelor vârstnice și vulnerabile a devenit un business cinic, în care se urmărește obținerea profitului cu orice preț. Deseori, chiar prin suferințe crunte provocate seniorilor noștri!

Am văzut dezvăluiri ale presei care denotă că nu mai există dram de empatie, de compasiune cu soarta unor oameni pe care viața i-a lovit crunt. Așa ceva se va sfârși, oricât de multe și de dure schimbări va trebui să facem!

Am avut astăzi, înaintea ședinței de Guvern, o discuție cu domnul ministru al Muncii, Marius Budăi, care m-a anunțat despre decizia de a-și depune demisia la finalul acestei ședințe. Este un gest de onoare, pentru care îi mulțumesc și sunt convins că aceasta este reacția firească a unui decident politic într-o asemenea criză, în orice democrație consolidată a Europei.

Intenția mea este să solicit public celor mai importanți actori din zona societății civile, a ONG-urilor și a asociațiilor de pacienți cu dizabilități, să îmi propună o listă scurtă de persoane care să aibă anvergura profesională pentru a conduce Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități.

În această funcție – și nu numai – este nevoie de oameni pricepuți din zona asociațiilor nonguvernamentale, cu rezultate solide și experiență de lucru cu asemenea persoane din categorii vulnerabile.,,

Marcel Ciolacu a luat act si de depunerea mandatului Gabrielei Firea ,pe 14 iulie :

,,Am avut astăzi o discuție la Guvern cu doamna ministru Gabriela Firea pe tema ”azilelor groazei”.

Îmi este foarte clar că doamna Gabriela Firea în calitate de ministru nu are nicio legătură directă cu acest caz. Cu toate acestea, a fost o presiune uriașă în ultimele zile la adresa domniei sale, din cauza unor colaboratori ai doamnei ministru pentru care s-a probat deja implicarea.

În consecință, până la clarificarea tuturor aspectelor legate de acest caz, doamna Firea a decis să își depună mandatul de ministru al Familiei.

Vreau să subliniez că apreciez gestul voluntar pe care l-a făcut doamna Firea.

Lucrurile nu trebuie să se oprească însă aici. Aștept acum ca și primarii, șefii de Consilii Județene, directorii de instituții publice locale sau șefii din poliție care au avut o legătură cu “azilele groazei” să își asume pe deplin responsabilitatea. Toți trebuie să facă un pas în spate.

Lucrurile nu se vor schimba, însă, doar cu un număr de demisii. Cel mai grav ar fi ca această indignare legitimă a societății să fie acoperită de un șir de demisii, iar în spate lucrurile să rămână la fel.

Este nevoie de o schimbare reală, în profunzime, ca să putem repara acest sistem odios care a corupt conștiințe în schimbul banilor.

Mi-am asumat ca prim-ministru acest lucru. Și voi merge până la capăt! Voi schimba lucrurile de sus până jos, alături de colegii mei din Guvern, de Biserica Ortodoxă Română și de restul cultelor din România, precum și de societatea civilă. Nu am nicio milă pentru cei care au distrus viețile și sufletele unor oameni fără apărare!

Foto : facebook.com/CiolacuMarcel

Distribuie pe:

Lasă un comentariu