Mancaruri din lume ce te pun pe ganduri.
De întins pe pâine
În Anglia se numeşte Marmite, în Australia – Vegemite, iar în Elveţia – Cenovis. Este o pastă neagră, groasă, care se întinde pe pâine şi se pune în supe şi conserve pentru a le da gust.
Ingredientele din care este formată această pastă-minune, realizată în 1922 de Fred Walker, sunt următoarele: extract de drojdie, cu puţine cantităţi de soluţie de clorură de sodiu (sare de masă), extract de legume, niacin, tiamină, extracte aromatice, riboflavină, acid folic, deşi compoziţia exactă este secret comercial.
Vezi aici https://minadestiri.ro/2020/12/19/curiozitati-culinare-pe-mapamond/
Pasta este sută la sută vegetariană şi o bogată sursă de vitamina B12, acid folic şi niacin – de care au nevoie celulele roşii din sânge.
În Japonia se degustă hipermierea. Diferenţa dintre aceasta şi mierea noastră obişnuită constă în faptul că albina-regină este captivă în interiorul borcanului. Mierea are un concentrat mai mare de energie.