Klaus Iohannis s-a razgandit-nu razboiul din Ucraina a declansat criza energetica ci Putin a gandit-o in amanunt mai demult.

Klaus Iohannis s-a razgandit si spune ca nu razboiul din Ucraina a declansat criza energetica ci Putin a gandit-o in amanunt mai demult.

In acest context , presedintele tarii este de parere ca aceasta criza se va prelungi si ne va afecta pe toti deopotriva.

Vezi si : minadestiri.ro/companiile-furnizoare-de-utilitati-recomanda-economie-in-zona-energiei-iar-criza-energetica-ne-arunca-intr-un-trecut-negru-trait-de-roamani-inainte-de-1989

Daca initial , Klaus Iohannis sustinuse ca razboiul lui Putin a declansat criza energetica , se pare ca , primind informatii de specialitate , retorica s-a schimbat iar datele detinute duc la concluzia ca rusii au planuit totul in detaliu cu mult timp in urma.

Klaus Iohannis :

,,Criza energetică nu a fost urmare a războiului pe care Rusia l-a declanșat, ci s-a întâmplat în pregătirea acestui atac. Criza a fost minuțios pregătită de Rusia și pusă în practică. Din păcata, criza va continua.

Dependența masivă de gazul și petrolul rusesc trebuie să se schimbe, dar schimbările nu se vor produce de pe o săptămână sau altă. Bună parte din gaz și petrol vine pe țeavă, aceste conducte nu pot fi înlocuite foarte repede.

Avem platforma comună creată de Comisia Europeană pentru achiziția de gaz, asta se va întâmplă probabil și pentru petrol pentru a găsi surse alternative.

Furnizorii de gaz și petrol sunt conștienți că aici e de făcut o afacere bănoasă, rezultatul e că toate prețurile la nivel mondial au crescut semnificativ și așa cum arată lucrurile acum vor crește în continuare.

Aceste lucruri ne vor afecta pe termen mai lung. E inevitabil ca aceste materii prime să devină mai scumpe, până când găsim rute alternative, furnizori alternativi, căi de aprovizionare alternative viabile care vor duce la o stabilizare a prețului. Dacă vom avea vreodată o scădere a prețului la energie e o chestiune care deocamdată e discutată de teoreticieni, în practică, deocamdată, lucrurile sunt scumpe și vor rămâne scumpe.,,

Foto : facebook.com/klausiohannis

Distribuie pe:

Lasă un comentariu