ALERTA nationala-iubitorii de ,,pacanele,, pot ramane fara obiectul muncii.Vezi ce le pregateste Guvernul Ciolacu!

Iubitorii celebrelor ,,pacanele,, risca sa ramana fara ,,obiectul muncii,, ca urmare a unui proiect gandit de Marcel Ciolacu.

Ca urmare a faptului ca pe teritoriul Romaniei funcționează peste 11.000 de agenții de pariuri sportive și 73.000 de aparate mecanice, in speta celebrele „păcănele”,Premierul Romaniei propune scoaterea din orase a acestor aparate.

Executivul condus de presedintele PSD doreste sa minimalizeze astfel dependenta de jocurile de noroc care produc la nivel national numeroase tragedii.

Pe langa pierderile financiare rezultate din frecventarea acestor ,,pacanele,, s-a stabilit statistic ca un procent de circa 40 % dintre cei dependenti prezinta tendinte suicidale.

Executivul se arata ingrijorat de amploarea fenomenului jocurilor de noroc remarcand ca in localitati salile de jocuri s-au inmultit exponential fiind prezente foarte aproape unele de altele.

Marcel Ciolacu a punctat :

„Avem și o propunere la Camera Deputaților privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc: celebrele păcănele să fie eliminate din toate orașele, așa cum este peste tot în Europa”.

Proiectul propus prevede,conform art. 95 din Ordonanță de urgență nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare,ca spațiul propus sa fie situat la cel mult 50 m de limita teritorială a orașului/municipiului ori a comunei, inclusiv a municipiului Bucureșți.

O alta propunere spune ca aceste spatii sa fie amplasate la minim 300 m de unitatile de invatamant, de așezămintele de cultură, artă, sănătate, cu caracter social, de culte religioase și altele asemenea sau în incinta acestora.

Totodata,e interzisa desfășurarea de jocuri de noroc în spații care datorită amplasării ar conduce la obstrucționarea traficului sau la limitarea liberului acces către alte locații de interes

Foto : republicaonline.ro

Distribuie pe:

Lasă un comentariu