BREAKING NEWS-Italia este prima tara din Uniunea Europeana care declara razboi carnii obtinute in laborator.

Italia este prima tara din Uniunea Europeana care declara razboi carnii obtinute in laborator.

Revezi si : minadestiri.ro/daniel-buda-sectorul-agricol-nu-va-fi-lipsit-de-provocari-nici-in-anul-2023

Propunandu-si sa conserve mostenirea agro-alimentara a peninsulei,guvernul Italiei a spus un NU categoric utilizarii alimentelor obtinute in laborator pe teritoriul statului.

Tot Italia s-a opus utilizarii fainii pe baza de insecte in sectorul de panificatie si nu numai propunand interzicerea fainii din greieri,larve sau gandaci in procesul de fabricare a pastelor fainoasei sau a pizzei.

Inca de saptamana trecuta guvernul pregatea o serie de decrete pentru a introduce etichete informative pe produsele care conțin insecte sau derivate ale acestora, pe fondul unei dezbateri privind utilizarea făinii de greieri.

Interzicerea cărnii pe bază de celule apartine premierului italian si nu este singura inițiativă a premierului Meloni de a împiedica alimentele neconvenționale să ajungă pe mesele italiene.

Daca proiectul depus in Parlamentul Italiei va trece,fabricile în care au loc încălcări pot fi închise, iar producătorii își pot pierde dreptul de a obține finanțare publică timp de până la 3 ani.

Totodata,proiectul prevede amenzi de pana la 60.000 de euro pentru incalcarea noilor reguli sustinute in proiectul propus de executivul din Italia.

Foto : ilfattoalimentare.it

Distribuie pe:

Lasă un comentariu