Istoria extrem de fascinanta si diversa a bradului de Craciun.

Istoria bradului de Craciun este extrem de fascinanta si diversa in diverse regiuni ale lumii.

Indeosebi pentru copii , bradul de Craciun inseamna bucurii , cadouri ,zapada si sarbatoare.

Vezi si : https://minadestiri.ro/interes-crescut-al-copiilor-pentru-casuta-lui-mos-craciun/

Cand vine vorba de sarbatorile de iarna , bradul de Craciun este considerat unul dintre cele mai populare elemente decorative sau cel mai popular element.

Indeosebi de cand a fost descoperit si de cand el a inceput sa devina omniprezent la sarbatoarea Nasterii lui Iisus Hristos , bradul de Craciun are o istorie extrem de fascinanta si diversa in orice colt al lumii

Istoria bradului de Craciun., Istoria extrem de fascinanta si diversa a bradului de Craciun., Stiri Turda - MinaDeStiri
Brad de Craciun

Impodobirea bradului se crede ca este un obicei imprumutat de la triburile de origine germana, dar conform unor credinte crestine el era considerat un fel de intruchipare a Sfintei Treimi,fiind in acest o reprezentare fidela a pomului roditor de mere, din Gradina a Edenului.

Si pentru ca acolo unde este bradul de Craciun este o bucurie pentru copii acelasi lucru putem spune si despre adulti , in sufletul fiecaruia existand mai mult sau mai putin un suflet de copil.

Acesta este si motivul pentru care copilul devenit parinte impodobeste brdaul de Craciun an de an impreuna cu copiii sai iar traditia crestina este astfel dusa mai departe din generatie in generatie.

Istoria bradului de Craciun este extrem de fascinanta si diversa in diverse regiuni ale lumii.

Semnificatia acestui simbol si modul de a il impodobi difera de la o tara la alta.

Astfel , in Rusia brazii erau impodobiti direct in natura , in SUA , chiar daca nu a fost privit cu ochi buni de catre pagani , impodobirea casei si a bradului de Craciun s-a transformat intr-unul dintre cele mai profitabile sectoare ale economiei. 

Daca in Germania la inceput brazii erau impodobiti cu prajituri de casa sau cu ghirlande de hartie , in Franta erau decorati dupa suflet si il invaluiau cu caldura, cu turta dulce, bomboane, flori de matase, decoratiuni din hartie, lumanari.

In Anglia era impopotonat cu fructe, papusi, bijuterii, mobila in varianta minuaturala, instrumente muzicale de mici dimensiuni pe cand in Danemarca se puneau in prim plan decoratiunile mici,cu fulgi de zapada, inimioare, steaguri, clopotei. 

Fiecare tara si regiune are propria poveste si propriul mod de a impodobi si sarbatori prezenta bradului de Craciun.

Foto : facebook.com

Distribuie pe:

Lasă un comentariu