Emil Boc-Întrevedere cu delegația condusă de Ministrul Inovării și Dezvoltării din Republica Bulgaria.

Întrevedere cu delegația condusă de Ministrul Inovării și Dezvoltării din Republica Bulgaria

Joi, la Primăria Cluj-Napoca am primit vizita ministrului pentru Inovare și Dezvoltare al Republicii Bulgaria, dna Milena Stoycheva, prezentă la Cluj alături de alți oficiali guvernamentali, reprezentanți ai orașului Varna, respectiv ai ecosistemului de inovare din țara vecină.

Ne-am bucurat până acum de o colaborare excelentă între ecosisteme, legături cu potențial enorm în ceea ce privește impactul economic, cultural, educațional și sigur, în domeniul inovării – prin programe precum Regional Innovation Valleys. Suntem „în aceeași barcă” în multe privințe și suntem uniți de valori comune, precum atenția la minimizarea decalajului digital.

Unul dintre cele mai importante avantaje ale Uniunii Europene este tocmai puterea colaborării și capacitatea de a lucra împreună pentru a construi noi punți de legătură. Cele două echipe au început deja acest proces, într-un mod inovativ, așa cum a subliniat doamna ministru. Obiectivul comun este adaptarea la evoluția tehnologică, depășirea obstacolelor inerente unei societăți cu probleme din ce în ce mai complexe și utilizarea capacității noastre de inovare pentru soluții concrete, de impact pentru cetățenii din țările noastre.

Delegația bulgară se află la Cluj-Napoca în contextul etapelor de schimb și co-design al

proiectului comun pe tema European Regional Innovation Valleys – care a avut o primă etapă în Varna (Bulgaria) în perioada 22-24 iunie cu ocazia lansării Varna Regional Innovation Port. Proiectul continuă în Cluj-Napoca în perioada 3-6 august și în Salamanca (Spania) în cadrul Startup Ole, în perioada 4-6 septembrie.

Construirea unor ecosisteme locale de inovare interconectate între România (Cluj-Napoca) și Bulgaria (Varna) pe fundalul unei continue susțineri și încurajări a inovației tehnologice la nivel local și regional este evocată de importanța comunicării dintre comunitățile de inovare, schimb de bune practici, viziune și perspective de dezvoltare în inovare, precum și continue oportunități de creare de rețele și grupuri de lucru pentru a încuraja și sprijini părțile interesate, clusterele clujene și întregul ecosistem de inovare local.

La întâlnire au participat:

– dna Milena STOYCHEVA, Ministrul Inovării și Dezvoltării din Republica Bulgaria

– dna Iliya STAMBOLOV, Ministerul Inovării și Dezvoltării, Republica Bulgaria

– dl Rumen SIMOV, Ministerul Securității Naționale

– dna Plamena MARINOVA, Viceprimarul municipiului Varna

– dna Bilyana RAEVA, Reprezentantul UE al Municipiului Varna

– dna Malvina ILIEVA, Director general și co-fondator The Edge

– dl Mario GRILC, Consilier principal pentru dezvoltarea ecosistemelor, The Edge

– dna Evgeniya STAMBOLOVA, Consilier în cabinetul ministrului, Ministerul Inovării

și Dezvoltării

– dl Ivaylo MARINOV, Atașat comercial, Ambasada Republicii Bulgaria în România

Foto : facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni

Distribuie pe:

Lasă un comentariu