Incepe concursul de soluții pentru proiectarea Spitalului Pediatric Monobloc

Incepe concursul de soluții pentru proiectarea Spitalului Pediatric Monobloc

Mai multe știri AICI

Consiliul județean Cluj

𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹 𝗝𝘂𝗱𝗲𝘁𝗲𝗮𝗻 𝗖𝗹𝘂𝗷 𝗮 𝗹𝗮𝗻𝘀𝗮𝘁 𝗰𝗼𝗻𝗰𝘂𝗿𝘀𝘂𝗹 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗱𝗲 𝘀𝗼𝗹𝘂𝘁𝗶𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗦𝗽𝗶𝘁𝗮𝗹𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗣𝗲𝗱𝗶𝗮𝘁𝗿𝗶𝗰 𝗠𝗼𝗻𝗼𝗯𝗹𝗼𝗰
Consiliul Județean Cluj a transmis în vederea publicării în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) anunțul privind organizarea concursului de soluții pentru proiectarea viitorului Spital Pediatric Monobloc Cluj-Napoca.
𝗔𝗹𝗶𝗻 𝗧𝗶𝘀̦𝗲, 𝗽𝗿𝗲𝘀𝗲𝗱𝗶𝗻𝘁𝗲𝗹𝗲 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗝𝘂𝗱𝗲𝘁𝗲𝗮𝗻 𝗖𝗹𝘂𝗷: 𝐸 𝑢𝑛 𝑛𝑜𝑢 𝑝𝑎𝑠 𝑖𝑛𝑎𝑖𝑛𝑡𝑒, 𝑒𝑥𝑡𝑟𝑒𝑚 𝑑𝑒 𝑖𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑛𝑡, 𝑝𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑖𝑙 𝑓𝑎𝑐𝑒𝑚 𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑟𝑒𝑐𝑡𝑖𝑎 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑡𝑟𝑢𝑖𝑟𝑖𝑖 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑢𝑖 𝑜𝑏𝑖𝑒𝑐𝑡𝑖𝑣 𝑚𝑒𝑑𝑖𝑐𝑎𝑙 𝑢𝑙𝑡𝑟𝑎𝑚𝑜𝑑𝑒𝑟𝑛 𝑑𝑒 𝑜 𝑖𝑚𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑛𝑡𝑎 𝑣𝑖𝑡𝑎𝑙𝑎 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝐶𝑙𝑢𝑗 𝑠𝑖 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑖𝑛𝑡𝑟𝑒𝑎𝑔𝑎 𝑇𝑟𝑎𝑛𝑠𝑖𝑙𝑣𝑎𝑛𝑖𝑒. 𝐶𝑜𝑛𝑐𝑢𝑟𝑠𝑢𝑙 𝑠𝑒 𝑣𝑎 𝑓𝑖𝑛𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎 𝑖𝑛 𝑙𝑢𝑛𝑎 𝑖𝑢𝑛𝑖𝑒, 𝑐𝑎𝑛𝑑 𝑣𝑜𝑚 𝑎𝑛𝑢𝑛𝑡𝑎 𝑐𝑎𝑠𝑡𝑖𝑔𝑎𝑡𝑜𝑟𝑢𝑙. 𝑉𝑜𝑖 𝑢𝑟𝑚𝑎𝑟𝑖 𝑐𝑎 𝑟𝑖𝑡𝑚𝑢𝑙 𝑝𝑎𝑟𝑐𝑢𝑟𝑔𝑒𝑟𝑖𝑖 𝑡𝑢𝑡𝑢𝑟𝑜𝑟 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑜𝑟 𝑒𝑡𝑎𝑝𝑒 𝑠𝑎 𝑟𝑎𝑚𝑎𝑛𝑎 𝑙𝑎 𝑓𝑒𝑙 𝑑𝑒 𝑎𝑙𝑒𝑟𝑡 𝑐𝑎 𝑠𝑖 𝑝𝑎𝑛𝑎 𝑎𝑐𝑢𝑚, 𝑎𝑠𝑡𝑓𝑒𝑙 𝑖𝑛𝑐𝑎𝑡 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑡𝑟𝑢𝑐𝑡𝑖𝑎 𝑆𝑝𝑖𝑡𝑎𝑙𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑀𝑜𝑛𝑜𝑏𝑙𝑜𝑐 𝑠𝑎 𝑖𝑛𝑐𝑒𝑎𝑝𝑎 𝑐𝑎𝑡 𝑚𝑎𝑖 𝑟𝑎𝑝𝑖𝑑, 𝑖𝑛 𝑐𝑢𝑟𝑠𝑢𝑙 𝑎𝑛𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑣𝑖𝑖𝑡𝑜𝑟”.
Concursul de soluții vizează identificarea celei mai bune idei de construire a primului spital public din zona Transilvaniei care va oferi servicii medicale integrate în domeniul pediatriei. Competiția arhitecturală urmărește să creeze un centru integrat de servicii medicale și de cercetare în domeniul pediatriei, cu o adresabilitate cel puțin regională. Totodată, forul administrativ județean intenționează transformarea viitorului spital într-un adevărat catalizator urban în partea de sud-est a municipiului Cluj-Napoca, la limita cartierelor Gheorgheni și Borhanci, zonă aflată în plin proces de urbanizare.
Premiile totale ale concursului sunt în cuantum de 38.431.286 de lei, evaluarea propunerilor de soluții urmând a fi realizată de un juriu internațional format din reputați arhitecți și experți români și străini. Ofertantul a cărui propunere se va clasa pe primul loc va fi recompensat cu premiul I, în valoare de 37.749.094,32 lei (6.570.000 euro), acestuia urmând a-i fi atribuit contractul de proiectare.
Primul de acest tip din România, noul edificiu medical ultra-modern va fi construit pe un teren de cca. 17 hectare și va prelua toate secțiile actualului Spital de Copii, cele care în prezent își desfășoară activitatea în nu mai puțin de 14 clădiri aflate în 9 locații diferite din Cluj-Napoca, cu o distanță medie de aproximativ 4 km între ele. Unitatea cu profil regional va avea nu mai puțin de 510 paturi pentru spitalizare continuă, la care se vor adăuga alte 50 de paturi pentru spitalizarea de zi și, respectiv, 65 de paturi pentru însoțitori.

Incepe concursul de soluții pentru proiectarea Spitalului Pediatric Monobloc

Sursa Consiliul județean Cluj

Distribuie pe:

Lasă un comentariu