In vizita la Cimitirul vesel de la Săpânța

In vizita la Cimitirul Vesel de la Săpânța, județul Maramureș

vezi si: vizitam Sighisoara

Când ai ieșit ultima oară zâmbind dintr-un cimitir? (…fără să consideri că ai suferi de anomalii neurologice care te plasează alături de criminalii în serie.)

Dacă vizitarea unui cimitir nu ți-a transmis niciodată bună dispoziție, merită să ajungi până hăt la granița de nord cu Ucraina, în satul care a învățat să sfideze moartea și să o privească cu veselia tipică omului rustic.

Locul este o adevărată manifestare a artei, o imagine total opusă peisajului sumbru la care te aștepți când intri într-un cimitir.

Este presărat cu cruci de mormânt pictate în culori vesele ce conțin scene ilustrative din viața celor trecuți în neființă.

In vizita la Cimitirul Vesel de la Săpânța, județul Maramureș

Defuncții sunt reprezentați caricatural după meseria pe care o aveau, activitatea cărora îi dedicau cea mai mare parte a timpului sau în funcție de scena morții.

Sub fiecare sculptură vei găsi câte un epitaf alcătuit cu dibăcie, câteva versuri care povestesc moartea celui care se odihnește acolo și, de multe ori, o ilustrare hazlie a viciilor acestuia din timpul vieții.

sursa Momondo

Distribuie pe:

Lasă un comentariu