„În USR se împărțeau deja funcții”

„În USR se împărțeau deja funcții”. O spune chiar Moise Guran, care a fost un foarte scurt timp alaturi de USR.

Vezi și: La Turda există o alianță PSD+USR

Tot el spune că USR PLUS nu diferă cu absolut nimic de partidele vechi. Aceștia începând prin februarie să își împartă funcții.

Cel mai elocvent exemplu de cinismul și rea voința celor de la USR se observă la Turda. Unde USR condus de Ciprian Rigman/Andrei Suciu/ Emil Turdean sunt într-o alianță tacită cu PSD!

La Turda pare că se adoptă comportamentul de la nivel național al celor de la USRPLUS, cinism și reavoință!

Iar propriul lor electorat este extrem de dezamăgit de unirea neoficială cu PSD la nivel local.

„În USR se împărțeau deja funcții”

Moise Guran

„Deși am pus din start condiția fuziunii celor două partide (dacă vă mai amintiți) venirea mea acolo a schimbat retorica preț de vreo două zile.

Din a treia au luat-o de la capăt, inclusiv la centru, în Birourile Naționale reunite, care se întâlneau cam o dată la două săptămâni și la ale căror ședințe am participat și eu, fără să fiu membru.

Cea mai gravă problemă însă era de departe alta – deși nu vorbeau nimic despre ce vor face ei ca primari, consilieri locali sau ce mai aveau de gând să ajungă (mai erau două luni până la debutul campaniei electorale și ei încă se certau cine și unde să candideze), deși erau convinși fiecare că ar fi știut imediat ce e de făcut dacă chiar ar fi ajuns pe funcțiile respective, cu câteva excepții (notabile – Coliban, Fritz și încă vreo doi, dar excepții) useriștii NU aveau decât niște povești ridicole de spus electoratului – să mergem pe bicicletă, să fie aer curat și digitalizare și, în general, să fie bine ca să nu fie rău.

În plus, am constatat că mai pregătiți și mai determinați să câștige erau candidații din orașele mici (gen Lasconi, la Câmpulung) în timp ce în orașe mai mari candidații la primărie erau interesați doar să-și vadă mutra pe niște mesh-uri cât blocul, ca să audă lumea și de ei, să capete notorietate pentru parlamentare și, în general, pentru că e mai bine în viață să fii celebru decât să nu fii. (…)

Barna era un negociator mult mai complicat decât îl bănuisem, un adevărat hrebenciuc în fașă. Între timp a ajuns vice prim-ministru, deși a pierdut prezidențialele, localele, iar la parlamentare alianța (nu doar USR-ul) n-a mai luat nici măcar un milion de voturi. Dar Barna n-a pierdut, de fapt. S-a văzut și la negocierea guvernului cât de abil a fost. Să vedem pe mai departe cum își va folosi capacitatea indiscutabilă de negociator.

Spre finalul lunii februarie aveam deja semnale că prin câteva filiale ale USR (nu multe, totuși) începuseră să-și împartă funcții de conducere prin instituțiile deconcentrate, ba chiar se apucaseră să aibă și cu peneliștii astfel de discuții. Pentru cine nu știe, astfel de funcții nu sunt numite (politice) ci se acordă pe bază de concurs.

sursa PSNews

„În USR se împărțeau deja funcții”

Distribuie pe:

Lasă un comentariu