Guvernul isi acopera gaurile in situatie de criza de pe spatele contribuabililor marind TVA ul si accizele.

Guvernul isi acopera gaurile in situatie de criza de pe spatele contribuabililor marind TVA ul si accizele.

Reciteste si : minadestiri.ro/scumpiri-in-lant-la-inceputul-lui-2022

Coalitia de la guvernare se lauda cu faptul ca nu se vor mari sau introduce noi taxe insa modificarile propuse privind modificarea fiscalitatii arata contrariul.

Astfel ,Guvernul va adopta noi taxe si schimbari in regimul fiscal , unele incepand cu 1 iulie 2022.

In urma dezbaterilor , pragul de 450.000 lei pentru tranzactii imobiliare se exclude ca deducere și se trece la impozitarea de 1% sau 3%.Totodata , se menține cota redusă de TVA de 5% doar pentru o locuință și doar până la plafonul de 450.000 lei. 

Incepand de la 1 ianuarie 2022 , impozitul pe dividende va creste de la 5% la 8 % pentru iar scutirile pentru companiile de stat și fondurile de pensii private vor fi eliminate. 

Vor creste accizele pe alcool cu 20% iar pentru tutun va exista o crestere anuala de 31 de lei pe an.Accizele la tutun astfel majorate vor intra în vigoare de la 1 iulie 2022, având acordul industriei în acest sens.

Conform antena3.ro , TVA-ul va crește de la 5% la 9% pentru serviciile de restaurant şi catering, dar și pentru serviciile de cazare în cadrul regimului hotelier. Totodată, TVA-ul va crește de la 9 la 19% pentru produsele care conțin zahăr. Important de subliniat este faptul că această creștere a taxelor și accizelor se va aplica de la 1 iulie și nu de anul viitor.

Tensiunea in coalitie este la cote maxime pentru ca taxa aplicată multinaționalelor, introducerea impozitului progresiv, supraimpozitarea pensiilor speciale și a celor cu venituri mai mari decât indemnizația președintelui, toate sunt măsuri propuse de PSD și respinse de PNL.  

In ceea ce priveste compensarea neclara cu 50 de bani la litrul de combustibil propusa de Nicolae Ciuca a produs valuri in coalitie , PSD declarandu-se categoric impotriva acesteia.

Foto : bzi.ro

Distribuie pe:

Lasă un comentariu