Guvernul investește masiv în modernizarea și digitalizarea școlii românești

Guvernul investește masiv în modernizarea și digitalizarea școlii românești

Anul acesta, România are alocat pentru Educație cel mai mare buget din ultimii 30 de ani, în valoare de 8 miliarde de euro, deschizând astfel oportunități de investiții deosebit de importante pentru sistemul de învățământ. 1,86 miliarde de euro reprezentând 6% din cei 31 miliarde euro alocați României de Uniunea Europeană prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), vor fi destinați exclusiv modernizării și digitalizării școlii românești.

Prin intermediul PNRR se va reuși finanțarea Proiectului „România Educată”, inițiat de președintele Klaus Iohannis, iar suma destinată țării noastre va fi distribuită unitar în trei segmente de bază.

În primul rând, se va consolida digitalizarea sistemului educațional, prin platforme destinate învățământului online și digitalizarea întregului sistem școlar, astfel încât toate datele să fie colectate și administrate unitar.

Guvernul investește masiv în modernizarea și digitalizarea școlii românești

În al doilea rând, școlile românești vor fi dotate corespunzător standardelor europene, atât în ceea ce privește mobilierul școlar, utilarea laboratoarelor și a bibliotecilor, cât și renovarea corpurilor de clădire, dotarea cu material didactic auxiliar.

Vezi si:Cristina Burciu: Bugetul pentru anul 2021 este construit cu accent pe investiții, dezvoltare și creștere economică

Nu în ultimul rând, bugetul educației va permite realizarea unui amplu proces de modernizare ce presupune eliminarea cazurilor de școli neautorizate și fără instalații sanitare, improprii desfășurării cursurilor.

În paralel cu prioritizarea alocărilor bugetare, specialiștii lucrează la un nou curriculum pentru învățământul liceal, care constituie un alt obiectiv strategic al Ministerului Educației, în vederea armonizării procesului de învățământ la standardele sociale actuale.

Apreciez faptul că Guvernul condus de Florin Cîțu a înțeles importanța calității actului de învățământ și mă bucură faptul că investițiile în infrastructura școlară consolidează șansele la o educație performantă și la realizarea profesională ulterioară pentru sute de mii de elevi din toată țara. Susțin opțiunea decidenților politici de a finanța în mod real și sustenabil domeniul educației, deoarece pregătirea viitoarelor generații este esențială în această perioadă.

Sursa: Cristina Burciu

Distribuie pe:

Lasă un comentariu