Guvernul doreste accelerarea investitiilor in sectorul saniitar-executivul a aprobat infiintarea Agentiei Nationale pentru Dezvoltarea Infrastructurii in Sanatate.

Guvernul a aprobat infiintarea Agentiei Nationale pentru Dezvoltarea Infrastructurii in Sanatate.

In sedinta de ieri , executivul a aratat importanta entitatii mentionate , aproband infiintarea acesteia.

Vezi si : minadestiri.ro/alexandru-rafila-pune-tunurile-pe-cei-ce-au-gestionat-pandemia-nu-a-fost-de-acord-cu-inchiderea-scolilor-in-martie-2020-cand-s-a-declarat-starea-de-urgenta-in-romania

Ministrul Sanatatii , Alexandru Rafila , a explicat :

Lipsa investiţiilor în ultimii 30 de ani în sectorul public a creat o mare nemulţumire şi a limitat accesul la servicii de sănătate.

Este important să avem o astfel de structură.

Este important să găsim, însă, şi mecanismele prin care să stimulăm aducerea unor specialişti în structurile acestei agenţii.

Până la urmă, o structură fără profesionişti nu poate să îşi îndeplinească rolul şi cred că acesta va fi lucrul cel mai dificil.

Până la sfârşitul anului, cu siguranţă, ea trebuie să poată să răspundă cerinţelor pentru continuarea proiectelor celor trei spitale regionale şi, respectiv, minim trei investiţii majore din cadrul PNRR.

Dupa aprobarea executivului , Rafila a plusat in conferinta de presa :

A fost anunţat încă de zilele trecute acest fapt că urmează să intre în dezbatere şi pentru aprobare de către Guvern o ordonanţă de urgenţă care face posibilă funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS), este şi un jalon pentru noi care trebuia îndeplinit.

Dincolo de acest lucru, cel mai important element este că sperăm să avem la dispoziţie un instrument care să facă posibilă accelerarea investiţiilor în sectorul sanitar, mă refer, în primul rând, la cele trei spitale regionale, care, practic, trec cu structură cu tot de la Ministerul Sănătăţii la această agenţie, dar şi a minim trei obiective de investiţii din cadrul PNRR.

Mergand mai departe , Ministrul Sanatatii a punctat :

În acest timp, toate celelalte acte normative referitoare la organizarea şi funcţionarea agenţiei vor fi elaborate şi aprobate de către Guvernul României, iar până la sfârşitul anului ar trebui să aibă minim 52 de posturi ocupate.

Ţinta finală de maturizare a funcţionării este pentru anul 2026, deci chiar la terminarea PNRR, când ar trebui să aibă minim 78 de posturi.

Cred că este esenţial să găsim împreună cele mai bune soluţii astfel încât oamenii care vor veni să lucreze în această agenţie să poată să beneficieze, pe de o parte, de training-uri şi consultanţă, care sunt prevăzute în PNRR, dar şi să rămână şi să poată să dezvolte, împreună cu Ministerul Sănătăţii şi cu alte autorităţi publice interesate, fie că discutăm de autorităţi centrale, fie că discutăm de autorităţi locale, investiţiile în sănătate.

Foto : facebook

Distribuie pe:

Lasă un comentariu