Formularul de localizare a pasagerului se introduce si in Romania-din 20 decembrie 2021 va deveni obligatoriu pentru toti cei ce intra in tara.

Formularul de localizare a pasagerului se introduce si in Romania iar din 20 decembrie 2021 va deveni obligatoriu pentru toti cei ce intra in tara.

Situatia pandemica in escaladare la nivel mondial face ca statele lumii sa ia masuri concrete pentru a localiza rapid persoanele ce intra in tarile lor in cazul in care au intrat in contact cu un pozitiv depistat ulterior , chiar daca acestea au schema de vaccinare completa :

Vezi aici : https://minadestiri.ro/certificatul-verde-nu-este-o-noutate/

Acest formular exista deja in mai multe tari iar in urma sedintei de Guvern de duminica , seful DSU , Raed Arafat a declarat :

Formularul de localizare a pasagerului sau, cum se spune, PLF – Passenger Locator Form, este deja implementat în foarte multe ţări, mai ales la intrare în aeroporturi şi unde persoanele care călătoresc trebuie să îl completeze înainte să călătorească, să îl aibă, să îl prezinte la graniţă sau la sosire la graniţă, dacă este, pentru a putea identifica persoana unde este, dacă există o problemă de contact, să poată imediat să fie localizată persoana respectivă şi contactată.

Acest formular, după discuţiile care au avut loc astăzi, urmează să fie implementat începând cu data de 20 decembrie şi se va elabora în acest sens şi o strategie de comunicare pentru folosirea tuturor vectorilor de informare, pentru a pregăti oamenii pentru folosirea acestui formular.

Ca argument pentru introducerea acestui formular ,Arafat a completat :

Cei care acum călătoresc în alte ţări europene deja ştiu că acest formular există şi au trebuit să îl completeze înainte să călătorească sau la sosire în ţara respectivă, aşa că România va introduce şi acest tip de formular începând cu 20 decembrie.

Autoritatile doresc sa controleze mai amplu circulatia persoanelor in conditiile in care foarte multi romani vor intra in tara cu ocazia sarbatorilor de iarna.

Foto : dcnews.ro

Distribuie pe:

Lasă un comentariu