Folclor de pe trei continente la Cluj Napoca in acest week end.

Folclor de pe trei continente la Cluj Napoca in acest week end.

Folclor de pe trei continente la Cluj Napoca in acest week end., Folclor de pe trei continente la Cluj Napoca in acest week end., Stiri Turda - MinaDeStiri 𝐀𝐧𝐬𝐚𝐦𝐛𝐥𝐮𝐫𝐢 𝐟𝐨𝐥𝐜𝐥𝐨𝐫𝐢𝐜𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐞 𝐭𝐫𝐞𝐢 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐢𝐧𝐞𝐧𝐭𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐥𝐚 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐅𝐨𝐥𝐜𝐥𝐨𝐫 ,,𝐒𝐞𝐫𝐛𝐚𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐢𝐥𝐯𝐚𝐧𝐞”

Folclor de pe trei continente la Cluj Napoca in acest week end., Folclor de pe trei continente la Cluj Napoca in acest week end., Stiri Turda - MinaDeStiri Ansambluri folclorice din America, Europa și Asia își dau întâlnire, la finalul acestei săptămâni, la Cluj-Napoca, în cadrul Festivalului Internațional de Folclor „Serbările Transilvane”.

Folclor de pe trei continente la Cluj Napoca in acest week end., Folclor de pe trei continente la Cluj Napoca in acest week end., Stiri Turda - MinaDeStiri Cea de-a XXI-a ediție a acestui eveniment cu tradiție se va desfășura în perioada 28-30 iulie 2023, pe scena Casei de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”.

Folclor de pe trei continente la Cluj Napoca in acest week end., Folclor de pe trei continente la Cluj Napoca in acest week end., Stiri Turda - MinaDeStiri Timp de trei zile, începând cu ora Folclor de pe trei continente la Cluj Napoca in acest week end., Folclor de pe trei continente la Cluj Napoca in acest week end., Stiri Turda - MinaDeStiri 18.00, iubitorii de folclor și tradiții se vor putea bucura de varietatea cântecelor și jocurilor populare, prezentate de 18 ansambluri folclorice din șase țări, precum: Mexic, Croația, Coreea de Sud, Georgia, Ucraina și România. Din județul Cluj, participă la acest prestigios festival Ansamblul de copii „Mugur de Dor” din Cluj-Napoca, Ansamblul de dansuri maghiare „Zurbolo” din Cluj-Napoca, Ansamblul „Szarkaláb” din Cluj-Napoca, Ansamblurile „Dor Transilvan” și „Rapsodia Someșană” ale Companiei de Transport Public din Cluj-Napoca, Ansamblul „Cununa Apusenilor” din Gilău, Ansamblul „Fiii Cămărașului” din Cămărașu, Ansamblul „Jucu Someșan” din Jucu și Ansamblul „Balada” din Bistrița. Invitat special al acestei ediții este Ansamblul Studenţesc „Arcanul” al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava.

Folclor de pe trei continente la Cluj Napoca in acest week end., Folclor de pe trei continente la Cluj Napoca in acest week end., Stiri Turda - MinaDeStiri Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, va fi prezent în prima zi a Festivalului, vineri, 28 iulie. Folclor de pe trei continente la Cluj Napoca in acest week end., Folclor de pe trei continente la Cluj Napoca in acest week end., Stiri Turda - MinaDeStiri Pe scenă va urca Orchestra Profesionistă „Cununa Transilvană” a instituției, conducerea muzicală prof. dr. Ovidiu Barteș, alături de Folclor de pe trei continente la Cluj Napoca in acest week end., Folclor de pe trei continente la Cluj Napoca in acest week end., Stiri Turda - MinaDeStiri interpreții de muzică populară: Ana Strîmturean, Mariana Morcan, Adrian Socaciu, Marcela Silaghi, Ciprian Peteleu și Iulia Merca.

Folclor de pe trei continente la Cluj Napoca in acest week end., Folclor de pe trei continente la Cluj Napoca in acest week end., Stiri Turda - MinaDeStiri Festivalul „Serbările Transilvane” este realizat de Fundația culturală „Etnostar”, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj și Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca. Proiectul este finanțat de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

Folclor de pe trei continente la Cluj Napoca in acest week end., Folclor de pe trei continente la Cluj Napoca in acest week end., Stiri Turda - MinaDeStiri Intrarea la festival este liberă, în limita locurilor din sală!

Folclor de pe trei continente la Cluj Napoca in acest week end., Folclor de pe trei continente la Cluj Napoca in acest week end., Stiri Turda - MinaDeStiri Festivalul a debutat în anul 2000 și a avut ca scop valorificarea potențialului artistic excepțional al orașului Cluj-Napoca, în care activau atunci aproximativ 20 de ansambluri folclorice de copii, studențești sau de întreprindere, pentru a fi sprijinite să se promoveze și să își mențină activitatea. Începând cu ediția din anul 2016, evenimentul a devenit unul internațional, fiind înscris în Uniunea Mondială de Folclor-I.G.F., cu scopul de a facilita și promova colaborarea culturală internațională între ansamblurile folclorice din județul Cluj și cele din străinătate.

Folclor de pe trei continente la Cluj Napoca in acest week end., Folclor de pe trei continente la Cluj Napoca in acest week end., Stiri Turda - MinaDeStiri În cadrul festivalului s-a instituit și conferirea, la fiecare ediție, a două trofee: „Trofeul Serbările Transilvane” și „Trofeul Drăgan Muntean”. Primul se conferă celui mai valoros ansamblu dintre cele participante, în semn de apreciere pentru întreaga activitate, iar cel de-al doilea se conferă unui artist reprezentativ pentru folclorul muzical din Transilvania, tot pentru întreaga activitate. De-a lungul celor 20 de ediții ale festivalului, trofeele au fost conferite unor artiști foarte valoroși, precum: Dumitru Fărcaș, Gheorghe Zamfir, Achim Nica, Ioan Bocșa, Frații Petreuș, Vasile Soporan, Dinu Iancu Sălăjanu, Maria Marcu, Sava Negrean Brudașcu și Veta Biriș.

Foto : facebook.com/cjcluj

Distribuie pe:

Lasă un comentariu