Facturile romanilor sunt o nebuloasa insa continua frictiunile in coalitie-Florin Citu lauda masura liberalizarii preturilor.

Florin Citu lauda masura liberalizarii preturilor descoperind ca producem mai putin decat consumam.

Fostul Premier crede ca producem mai putin decat consumam si reamninteste ca liberalizarea a fost facuta de Guvernul Nastase care a stabilit si un calendar in acest sens cu Uniunea Europeana.

Vezi aici : https://minadestiri.ro/facturile-la-utilitati-bulverseaza-populatia-vulnerabila/

Seful liberalilor le da peste nas colegilor de coalitie spunand ca acum platim pretul intrarii in clubul select al tarilor Uniunii Europene :

Nu îmi reproșez modul în care s-a făcut liberalizarea pieței de energie. Am auzit câteva comentarii neelegante de la partenerii de coaliție. Trebuie să spunem adevărul. Această liberalizare a pieței de energie a fost negociată de guvernul Năstase, s-a făcut un calendar cu Comisia Europeană. S-a nimerit să fie în guvernarea Orban, nu era guvernarea mea când a fost ultima etapă a liberalizării.Nu putem să fim ipocriți.

Am intrat într-un club în care prețurile sunt liberalizate.

Am ales să mergem într-o direcție după 1990, în care economia de piață determină prețurile.În România, nu liberalizarea este problema, ci capacitatea de producție.

Consumăm mai mult decât producem.Noi astăzi vorbim de creșterea prețurilor. Asta este problema. O creștere a prețurilor într-un moment în care au crescut peste tot în lume.

România va folosi soluții de intervenție. Și soluția pe care am găsit-o aseară este o prelungire a soluției pe care am făcut-o în noiembrie . Prelungirea măsurii pe care am luat-o în noiembrie, cu un spațiu mai mare, cu un cost mai mare pentru buget.

Cred că măsura a funcționat, există o singură problemă. Au existat acele facturi de la o anumită companie care au fost făcute greșit.

Aici trebuie să vină ANRE să spună dacă acea companie a făcut acele facturi intenționat, sau a greșit? A fost intenționat? Oamenii ăia trebuie să zboare de acolo.

Toată conducerea trebuie să zboare urgent

Foto : playtech.ro

Intre timp populatia plateste tribut hotararilor luate cu mult timp in urma si asteapta speriata facturile la electricitate si gaze naturale.

Distribuie pe:

Lasă un comentariu