Valeriu Gheorghita-exista posibilitatea de a ne situa undeva pe un platou al infectarilor.

Marti , medicul militar Valeriu Gheorghita a afirmat ca exista posibilitatea de a ne situa undeva pe un platou al infectarilor.

Desi a mai facut afirmatia ca varful valului patru va fi undeva la mijlocul lunii septembrie , cifrele actuale interpretate de specialisti s-ar putea sa ii dea dreptate.

Revezi aici : https://minadestiri.ro/valeriu-gheorghita-despre-cresterea-numarului-de-infectati/

Coordonatorul campaniei de vaccinarea a spus :

Dinamica numărului de cazuri este greu de estimat în această perioadă pentru că depinde foarte mult de măsura în care reuşim să respectăm măsurile care au ca obiectiv limitarea răspândirii infecţiei şi măsura în care vom reuşi să ne vaccinăm într-un număr mai mare.

Din ceea ce am observat în datele raportate zilnic, nu este exclusă posibilitatea să ne apropiem deja de un platou, însă, chiar şi în felul acesta, un platou la peste 15.000 de cazuri este mult prea mare pentru că, evident, numărul de cazuri grave va fi atât de crescut încât va depăşi capacitatea sistemului medical.

Trebuie să reducem numărul de cazuri noi prin măsurile deja cunoscute şi prin vaccinare, să reducem numărul de cazuri grave – şi acest lucru se poate face pe de o parte prin vaccinare, pe de altă parte, printr-o monitorizare corectă a pacienţilor care se află acasă să nu întârzie prezentarea la medic şi să ţină legătura cu medicii de familie, tocmai pentru că așa putem să identificăm din timp acele semne de alarmă, de gravitate care trebuie să ne ducă la spital, în felul acesta cred că putem să avem un control mai bun a presiunii pe spitale.

Valeriu Gheorghita a mai adaugat :

Depinde de cât de mult ne vom implica fiecare dintre noi. Este evident că, pe de o parte, vorbim de rolul autorităţilor, dar pe de altă parte este important ca oamenii să se informeze din surse oficiale şi să înţeleagă că doar prin respectarea măsurilor igienico-sanitare şi prin vaccinare, având exemplul celorlalte ţări, putem să ţinem sub control efectele negative ale acestei pandemii şi aici mă refer la numărul de cazuri grave şi la spitalizări şi evident la decese.

Revezi asta : https://stiriturda.net/romania-intrata-oficial-in-valul-patru-al-pandemiei/?swcfpc=1

Distribuie pe:

Lasă un comentariu