Să ne amintim când aveam Eurovision in Salina Turda

Multă lume se gândește la primarul Matei Cristian ca fiind edilul care scrie istorie în Turda. Nici nu poate fi mai adevărat, chiar acum 3 ani Turda găzduia unul dintre cele mai importante evenimente din istoria orașului. Să ne amintim când aveam Eurovision in Salina Turda.

Vezi mai multe realizari istorice ale primarului Matei Cristian

Matei Cristian

Îmi aduc aminte cum în urmă cu trei ani ne-am aventurat într-un proiect extraordinar care s-a bucurat de un succes răsunător.
Cu siguranță n-am știut exact de la început în ce ne băgăm și probabil am fi râs dacă cineva ne-ar fi spus că pentru a realiza acest eveniment trebuie instalate în Salină peste 20 de tone de echipamente, peste 13 km de cabluri electrice, fibră optică (toate desfășurate pe un traseu de 500 de metri), sistem de lumini cu 70 de capete mobile inteligente, 70 de proiectoare convenționale și 30 de metri pătrați de ecrane led. La toate acestea mai adaugăm nopți albe ale organizatorilor și personalului salinei, asigurarea unui mediu de securitate maximă în subteran pentru cele peste 400 de persoane din mină prezente la eveniment, artiști, tehnicieni, invitați și multe, multe altele.
Ei bine, totul a ieșit ca la carte și astfel, în urmă cu 3 ani, am scris istorie alături de Televiziunea Română și am pus din nou Turda pe harta internațională. Semifinala Eurovision organizată în Salina Turda în 2018 a fost o premieră mondială, fiind prima transmisiune live de asemenea amploare, din subteran.
Din punctul meu de vedere acesta a fost unul dintre cele mai frumoase evenimente pe care le-a găzduit Turda în întreaga sa istorie și cu siguranță astfel de momente vor mai urma! Mie personal și cred că și dumneavoastră, acest moment ne va rămâne întipărit acolo în suflet mult timp de acum înainte, fiind un un act de curaj și asumare care a avut un rezultat minunat, urmare a unui efort logistic uriaș și a muncii în echipă.

Să ne amintim când aveam Eurovision in Salina Turda

Sursa Matei Cristian

Distribuie pe:

Lasă un comentariu