Europa se ridica impotriva nevaccinatilor-lockdown pentru acestia in mai multe tari.

Europa se ridica impotriva nevaccinatilor impunand lockdownuri pentru acestia in mai multe tari.

In contextul cresterii alarmante a valului de infectari in Europa , statele batranului continent impun restrictii tot mai dure pentru cei care refuza sa se vaccineze.

Daca Austria a dat tonul incepand de luni , modelul este preluat si de alte tari unde cei nevaccinati sunt izolati de restul societatii.

Vezi aici : https://minadestiri.ro/austria-da-tonul-carantinarii-nevaccinatilor/

Conform digi24.ro , Germania urmează să impună reguli mai stricte pentru cei care nu au încă schema completă de vaccinare. Una dintre măsurile propuse cere ca germanii să prezinte dovada vaccinării sau un test negativ pentru a putea merge cu autobuzul sau cu trenul. Noile reguli vin în completarea restricțiilor deja existente referitoare la accesul în baruri, restaurante ori săli de cinema.

Acelasi site mentioneaza ca, măsuri împotriva celor care refuză să se vaccineze au fost deja adoptate în țara vecină, Austria, acolo unde oamenilor nevaccinați, reprezentând mai mult de o treime din populația totală, li s-a interzis de lunea aceasta să mai iasă din case, cu câteva excepții. Printre cei omiși de restricții sunt oamenii care se deplasează la locul de muncă și cei care își cumpără de mâncare.

Franța a introdus și ea noi restricții din cauza numărului în creștere de infectări noi. Ultimele măsuri se aplică pentru cetățenii din 16 țări ale Uniunii Europeane. Nevaccinații din aceste țări trebuie să facă un test PCR cu cel mult 24 de ore înainte de a ajunge pe teritoriul Franței.

Sursa foto si informatie : https://www.digi24.ro/

De asemenea si Cehia va adopta masuri dure pentru nevaccinati in timp ce Spania si Portugalia raman deocamdata ocolite de intensitatea acestu val de infectari.

Distribuie pe:

Lasă un comentariu