Este oficial-vacanta de Paste se va prelungi cu doua saptamani.

Este oficial-vacanta de Paste se va prelungi cu doua saptamani.

Pentru a reduce numarul infectarilor si considerand ca luna aprilie este una critica datorita circulatiei intense generate de Sarbatorile Pascale s-a stabilit oficial durata vacantei de primavara.

Citeste si aici : minadestiri.ro/scoala-si-in-scenariul-rosu-ministerul-educatiei-cauta-solutii/

Dupa sedinta de urgenta Ministrul Educatiei a anuntat hotararile finale :

Apreciem punctele de vedere ale întregii societăți, ale tuturor partenerilor, însă în această zi de Bună Vestire, vă dau și o veste: unul singur își asumă răspunderea, unul singur va plăti cu funcția, va plăti cu imaginea și va plăti și în instanță dacă lucrurile nu ies bine.

În rest, toți ceilalți suntem egali și ne exprimăm opinii care sunt foarte importante, de care trebuie să ținem seama.

După ședința Comitetului pentru Dialog Social, Sorin Cîmpeanu a anunțat care sunt cele zece concluzii.

Printre acestea, s-a stabilit că examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat, respectiv 22 – 25 iunie pentru probele scrise ale Evaluării Naționale și 28 iunie – 1 iulie pentru probele scrise ale examenului de Bacalaureat.

Probele de competențe de la Bacalaureat vor fi echivalate.

Pentru clasele terminale structura anului școlar nu va suferi niciun fel de modificare, nici din perspectiva activității didactice, nici din perspectiva vacanței și nici din perspectiva examenelor naționale, a spus ministrul. Pentru celelalte clase, semestrul al doilea se va încheia în 25 iunie.

Celelalte clase vor intra în vacanță de primăvară în perioada 4 aprilie – 2 mai, în timp ce clasele terminale vor avea vacanță pentru sărbătorile Pascale catolice între 2 și 11 aprilie și pentru sărbătorile Pascale ortodoxe între 30 aprilie și 9 mai.

Ministrul anunță că nu va fi nevoie de recuperarea orelor pierdute.

Vezi si : stiriturda.net/sorin-cimpeanu-formularul-prin-care-isi-dau-acordul-nu-este-obligatoriu-sa-fie-completat/?swcfpc=1

Distribuie pe:

Lasă un comentariu