Energizantele si tigarile electronice interzise minorilor-doua proiecte de lege initiate pentru protejejarea sanatatii tinerilor.

Energizantele si tigarile electronice interzise minorilor-doua proiecte de lege initiate pentru protejejarea sanatatii tinerilor.

Legislatia din Romania prevede amenzi pentru comerciantii care vand tigari si bautura minorilor insa s-a constatat ca si energizantele si tigarile electronice afecteaza sanatatea tinerilor.

Deputatul PSD,Alfred Simonis ,a initiat doua proiecte de lege in acest sens :

,,Am depus în Parlament două inițiative legislative prin care dorim să interzicem comercializarea către minori a băuturilor energizante și a țigărilor electronice.

Energizantele conțin substanțe, precum cafeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactona și alți compuși cu efect de stimulare a sistemului nervos central și reprezintă un real pericol pentru sănătatea copiilor.

Cât despre țigările electronice, acest proiect de lege a apărut în urma mai multor discuții pe care le-am purtat în special cu reprezentanți ai sistemului de învățământ care s-au plâns de un adevărat fenomen care se petrece chiar în școli.

Ușurința cu care se pot procura aceste țigări este uluitoare.,,

Daca proiectele vor trece de Parlament atunci minorii nu vor mai putea cumpara bauturi alcoolice,tigari,energizante sau tigari electronice de la comercianti.

Foto : facebook.com/simonisalfred

Distribuie pe:

Lasă un comentariu