Emil Boc taxeaza discursul premierului Ungariei de la Baile Tusnad-Viktor Orban este copilul rasfatat al Europei.

Emil Boc taxeaza discursul premierului Ungariei de la Baile Tusnad si spune ca Viktor Orban a fost si este copilul rasfatat al Europei.

Atitudinea duplicitara si discursul persuasiv al premierului Ungariei,Viktor Orban, nu a scapat de critica primarului Clujului.

Emil Boc ,un adept convins al Uniunii Europene precum si al NATO,considera ca pozitia lui Viktor Orban nu poate continua la infinit si crede ca acesta ar trebui sa fie constient ca Ungaria face parte atat din Uniunea Europeana cat si din alianta transatlantica.

Emil Boc :

Viktor Orban a fost copilul răsfățat al Europei până la un punct.

Este în continuare copilul răsfățat al Europei prin tot felul de declarații pe care le face, care depășesc, din nefericire, cadrul conviețuirii într-o Europă pe care ne-o dorim cu toții, echilibrată și fără excese. Ungaria se apropie încet, dar sigur de președinția Consiliului Uniunii Europene.

Discursul domnului Orban trebuie să fie în consonanță cu valorile europene.

Nu există alternativă.Nu poți să fii în UE și să promovezi idei și soluții care țin de lucruri care nu aparțin Uniunii Europene.

Cred că trebuie ca lucrurile să intre în normal în condițiile în care avem război la granițele Europei.

Toți cei care suntem aici trebuie să vorbim aceiași limbă, evident respectându-se diversitatea.

Valorile mari europene nu pot fi puse în discuție.

Diversitatea de opinii este admisă, până la o limită

De cealalta parte,Orban a afirmat in discursul tinut la Baile Tusnad ca Ministerul de Externe de la București i-a trimis un material în care îi precizează despre ce poate să vorbească şi despre ce nu poate. 

Deranjat oarecum de acest fapt,premierul Ungariei a tinut sa precizeze ca tara sa va prelua presedintia Uniunii Europene iar pe agenda Ungariei un obiectiv principal ar fi sprijinirea primirii Romaniei in Spatiul Schengen.

Foto : facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni

Distribuie pe:

Lasă un comentariu