Emil Boc-spitalele suport COVID sa revina la functiile lor normale.

Emil Boc-spitalele suport COVID sa revina la functiile lor normale.

Intr-o interventia avuta la radio ,Primarul Municipiului Cluj Napoca ,domnul Emil Boc si-a aratat frustrarea vis a vis de faptul ca Clujul a reintrat, dupa doar 4 zile, in scenariul rosu.

Vezi si : https://minadestiri.ro/comitetul-judetean-pentru-situatii-de-urgenta-municipiul-cluj-napoca-reintra-in-scenariul-rosu/

Acesta a afirmat :

Avem speranța că acum pe măsură de cum se reia vaccinarea, în proporție mai consistentă, pentru că a apărut și vaccinul acesta AstraZeneca, să putem coborî rata de incidență astfel încât și cei din clasele a VIII-a și a XII-a să meargă la școală

Primul municipiului Cluj-Napoca își dorește ca spitalele care au devenit suport COVID-19 sau au fost chiar destinate în totalitate cazurilor de COVID-19 să revină la funcțiile lor normale.

Pe lângă virusul pandemic, există și multe alte boli care trebuie tratate, iar faptul că majoritatea spitalelor sunt predestinate cazurilor de COVID-19, alți oameni cu alte afecțiuni nu pot fi îngrijiți, deloc sau corespunzător.

Referitor la spitalele devenite suport COVID a mai prcizat :

Partea bună e că fac față spitalele, cu greu, dar fac față și nu am intrat niciodată în carantină. Aici e a doua latură a monedei unde am să insist cât se poate cu putință – să revenim cu o parte din spitalele COVID și la ceea ce a fost înainte de COVID-19 pentru că oamenii mai au și alte boli și apedicită și cancer, boli care trebuie tratate. Amânarea acestor tratamente ne poate duce la agravarea stării de sănătate pentru alte boli decât COVID-19. Încet, dar sigur să scoatem spitale secții/spitale din zona COVID pentru că altfel vom muri de alte boli.

Citeste si :www.monitorulcj.ro/

Distribuie pe:

Lasă un comentariu