Emil Boc-intalnire cu Adina Valean,comisar european pentru transporturi.

Emil Boc-intalnire cu Adina Valean,comisar european pentru transporturi.

Urban Mobility Days, Sevilia: Întâlnire cu doamna Adina Vălean, comisar european pentru transporturi. Am fost speaker în cadrul Conferinței, alături de Valentina Oriol, viceprimarul orașului Bologna, Italia și de alți oficiali europeni. Eveniment organizat de către Comisia Europeană, în parteneriat cu Președinția spaniolă a Consiliului Uniunii Europene.

Am discutat cu doamna Comisar Adina Vălean aspecte privind finanțarea de către Comisia Europeană a autorităților locale și regionale in vederea implementării Strategiei europene de Mobilitate Urbană.

În cadrul conferinței am susținut mai multe idei, dintre care amintesc:

-Pentru Comitetul European al Regiunilor, tranziția verde nu este o alegere, ci o necesitate! În cele din urmă, toată poluarea este la nivel local!

Agenția Europeană de Mediu subliniază faptul că transportul urban este responsabil pentru 25 % din emisiile de gaze cu efect de seră din UE.

Un studiu realizat de Organizația Mondială a Sănătății a constatat că poluarea aerului în orașele europene duce la aproximativ 400.000 de decese premature în fiecare an.

Fumatul poate fi evitat, dar aerul poluat nu poate fi evitat.

Această poluare a aerului provoacă mai multe decese suplimentare pe an decât fumatul traditional.

-Comitetul European al Regiunilor a considerat întotdeauna mobilitatea urbană drept unul dintre elementele-cheie ale politicilor UE în domeniul transporturilor și al coeziunii, iar acest lucru trebuie să se reflecte și în oportunitățile de finanțare

-Dar, în pofida oportunităților de finanțare existente, am observat că finanțarea disponibilă pentru mobilitatea urbană în cadrul instrumentelor UE este fie destul de limitată în practică, fie dificil de accesat pentru autoritățile locale și regionale.

-Autoritățile locale și regionale solicită o majorare, în următorul Cadru Financiar Multianual, a cuantumurilor programelor și instrumentelor UE accesibile ca finanțare directă pentru autorități locale și regionale.

Foto : facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni

Distribuie pe:

Lasă un comentariu