Elevii din muncipiul Turda vor putea participa la activități de prevenție a consumului de droguri.

Elevii din muncipiul Turda vor putea participa la activități de prevenție a consumului de droguri

Elevii din orașul Turda și din localitățile adiacente, vor putea lua parte la activități de prevenție a consumului de droguri începând din octombrie 2023. Asociația Profesională a Polițiștilor Locali Turda a demarat proiectul „Povestitorii Binelui”, axat pe combaterea consumului de droguri în comunitatea turdeană.
Concret, în perioada octombrie-decembrie 2023, 20 de polițiști locali vor fi formați în domeniul public speaking-ului pentru a realiza activități de prevenție în școli sub forma unor povești persuasive. Proiectul „Povestitorii Binelui” este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.
Pentru că problema consumului de droguri, în rândul elevilor, s-a accentuat considerabil și este prezentă și în școlile turdene, așa că Asociația Profesională a Polițiștilor Locali Turda a considerat necesară o campanie de conștientizare. Astfel, proiectul va avea și o componentă de social media pentru diseminarea informațiilor despre activiățile desfășurate.
,,Prin proiectul ,,Povestitorii Binelui” asociația îți dorește să ofere tinerilor din comunitatea turdeană șansa la un viitor mai bun. Ne dorim să împărtășim elevilor o parte din cunoștințele pe care le avem și să îi ajutăm prin educație, conștientizare și mobilizare, pentru a combate consumul de droguri în Turda.” – transmite coordonatorul de proiect Mureșan Ioana
Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, social, mediu, sănătate, cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice de învățământ preuniversitar și grupurilor informale/de inițiativă.
Asociația Profesională a Polițiștilor Locali Turda are misiunea de a sprijini siguranța și justiția în comunitatea locală. Una dintre modalitățile prin care își îndeplinesc misiunea este prin sprijinul direct acordat Poliției Locale Turda prin resurse și formare.

Contact
Nume
Mureșan Ioana
Funcție
Coordonator proiect
Email
asociatiapolitistilorturda@gmail.com
Telefon
0771 553 208.

Distribuie pe:

Lasă un comentariu