Dupa un parcurs de primavara entuziasmant , Sticla Ariesul Turda a suferit sambata un dus rece pe Stadionul Municipal Turda.

Dupa un parcurs de primavara entuziasmant Sticla Ariesul Turda a suferit sambata un dus rece pe Stadionul Municipal Turda.

Vezi aici : minadestiri.ro/sticla-ariesul-turda-primeste-maine-pe-stadionul-municipal-vizita-celor-de-la-speranta-jucu

Turdenii au pornit campania de primavara prin demisia amiabila a fostului antrenor ,Cristian Coroian iar dupa plecarea acestuia ,in perioada de pregatire,conducerea a declinat cateva jocuri amicale acuzand lipsa de efectiv.

Conform unor surse din interior,la un moment dat se punea problema scoaterii echipei din liga a 4 a.

Pe langa aceste aspecte,plecarea lui Alin Diosan la Victoria Viisoara cat si intarzierea intelegerilor cu Vlad Popa si Erik Oltean ofereau toate premisele ca jocurile din primavara sa fie compromise.

Cu toate acestea,odata cu rezolvarea problemelor interne cat si cooptarea unor jucatori noi,pregatirea preluata de la Coroian de catre Artur Podar,ajutat de Simi Cocoara, se pare ca a revitalizat echipa iar in primele 4 etape turdenii au obtinut 10 puncte din 12 posibile.

Rezultatele au venit impotriva a doua echipe de pe podiumul ligii a 4 a cat si impotriva celor de la Viitorul Mihai Georgescu.

Cei care sambata au pierdut categoric sunt tot cei care au obtinut rezultatele bune enumerate mai sus,iar absentele datorate accidentarilor cat si a unor probleme de serviciu si-au pus amprenta pe jocul turdenilor.

Daca luam in considerare ca Vlad Popa a jucat racit bocna iar Erik Oltean accidentat la gamba si punem in cantar cartonasul rosu ,,luat,, de golgeterul Claudiu Veres obtinem reteta clara a esecului de sambata.

Analizand primul gol al oaspetilor este bine de stiut ca, jucand cu adidasi de sintetic pe iarba umeda,portarul a alunecat iar mingea a intrat in poarta.

Al doilea gol a venit in urma unei posibile greseli a arbitrului care,in loc sa acorde un penalty pentru gazde a lasat jocul sa continue iar oaspetii au inscris din nou pe contraatacul care a urmat.

Erik Oltean si Claudiu Veres,in calitate de capitan,au reprosat arbitrului neacordarea loviturii de pedeapsa, acesta acordandu-le amandurora cate un cartonas galben iar insistenta in reprosuri i-a adus lui Veres al doilea galben transformat in ,,rosu,,.

Ramasi in 10 oameni si cu absentele mentionate, sticlarii au putut doar sa limiteze proportiile scorului iar oaspetii s-au oprit doar la 5-0.

Pe de alta parte nu ar fi normal ca tinerii astia,juniori sau ,,veterani,, de 22 de ani, sa fie cei trasi la raspundere pentru carentele inerente care apar ,avand in vedere ca ,de-a lungul anilor trecuti ,vinovatii adevarati pentru esecul proiectului fotbalistic turdean sunt de fapt cei care au condus sau conduc clubul turdean.

Cei raspunzatori de destinele clubului fanion al orasului ,atat la nivel de conducere cat si la nivel de staff tehnic, au neglijat ,voit sau nu, atat actualii juniori cat si ,,veteranii,, de 22-23 de ani,promovand jucatori care ,dupa retrogradarea din primavara trecuta, joaca la echipe care se afla in acest moment pe ultimele trei locuri ale ligii a 3 a, locuri eminamente retrogradabile.

Daca adaugam ca fostul antrenor clujean nu si-a mai gasit echipa de seniori la nivel decent ,antrenand momentan echipa de fete ,,U,, Olimpia Cluj,comentariile din punct de vedere sportiv devin limitate si neavenite.

Foto : facebook.com/ACSATurda

Distribuie pe:

Lasă un comentariu