Drepturile persoanelor cu dizabilitati sustinute la Timisoara.

Drepturile persoanelor cu dizabilitati sustinute la Timisoara.

Drepturile persoanelor cu dizabilitati sustinute la Timisoara., Drepturile persoanelor cu dizabilitati sustinute la Timisoara., Stiri Turda - MinaDeStiri Continuăm demersurile de susținere și protejare a drepturilor a celor care au nevoie de sprijinul nostru.

Drepturile persoanelor cu dizabilitati sustinute la Timisoara., Drepturile persoanelor cu dizabilitati sustinute la Timisoara., Stiri Turda - MinaDeStiri 467 de persoane cu dizabilități , precum și însoțitorii acestora, vor beneficia și în 2024 de transport în comun gratuit.

Drepturile persoanelor cu dizabilitati sustinute la Timisoara., Drepturile persoanelor cu dizabilitati sustinute la Timisoara., Stiri Turda - MinaDeStiri Persoanele cu handicap grav și accentuat, precum și asistenții personali, asistenții personali profesioniști, însoțitorii persoanelor cu handicap grav, minorii cu handicap accentuat și adulții cu handicap auditiv și mintal accentuat beneficiază de gratuitate pe toate liniile de transport în comun. Însoțitorii pot călători gratuit pe baza legitimației eliberate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, nominală, netransmisibilă și valabilă pe perioada de încadrare în grad de handicap, sau pe baza cardului eliberat de Societatea de Transport Timișoara.

Întreaga sumă a abonamentelor de transport rezervate persoanelor cu handicap, pentru anul 2024, adică 728.520 lei, va fi suportată de Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, din bugetul local.

Drepturile persoanelor cu dizabilitati sustinute la Timisoara., Drepturile persoanelor cu dizabilitati sustinute la Timisoara., Stiri Turda - MinaDeStiriMai mult decât atât, serviciul de transport adaptat gratuit, care vine ca o soluție pentru persoanele cu dizabilități locomotorii sau cu afecțiuni cognitive sau vizuale, care NU pot folosi mijloacele de transport în comun, este preluat integral de Direcția de Asistență Socială Timișoara.

Drepturile persoanelor cu dizabilitati sustinute la Timisoara., Drepturile persoanelor cu dizabilitati sustinute la Timisoara., Stiri Turda - MinaDeStiriAstfel, Timișoara păstrează viu spriritul incluziv care o caracterizează și continuă să fie un model de bune practici și în domeniul social.

Foto : facebook.com/primariatm

Distribuie pe:

Lasă un comentariu