Valul patru face ravagii in Romania-doza a treia se va face incepand cu 28 septembrie.

Intrucat valul patru face ravagii in Romania s-a hotarat ca doza a treia sa se faca incepand cu 28 septembrie.

Recitsete aici : https://minadestiri.ro/de-ce-ne-a-fost-frica-nu-scapam/

Toți cei care au făcut a doua doză în urmă cu cel puțin 6 luni sunt eligibili pentru a face doza a treia de vaccin.

Premierul Citu a precizat :

Am luat decizia ca începând cu 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua să înceapă doza a treia. Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinuri pe bază de ARN mesager.

Site ul https://www.stiridecluj.ro/ insereaza intr-un articol :

,,Sunt vizați cei cu risc ridicat de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare și persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social și din învățământ.

Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema inițială. Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor face doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna).

Programarea pentru administrarea dozei de rapel (doza 3) se va face prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naționale de programare la vaccinare.,,

Distribuie pe:

Lasă un comentariu