Institutia Prefectului Judetul Cluj-doza a treia se administreaza incepand din 28 septembrie la Cluj.Vezi cine poate beneficia de a treia doza!

Institutia Prefectului Judetul Cluj informeaza pe pagina https://www.facebook.com/PrefecturaCluj ca doza a treia se administreaza incepand din 28 septembrie la Cluj :

Comunicat de presă privind disponibilitatea administrării dozei III (booster) și a noului program de funcționare al centrelor de vaccinare din județul Cluj

Începând de astăzi, 28 septembrie 2021, a început vaccinarea cu doza III.

Toate persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu două doze și pentru care au trecut 180 de zile de la schemă completă se pot programa în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro pentru administrarea dozei de rapel (booster).

Persoanele imunizate cu vaccinul Janssen – Johnson&Johnson nu sunt eligibile în prezent pentru administrarea dozei III.Indiferent dacă administrarea primelor două doze s-a realizat cu programare în platformă sau direct în centrul de vaccinare, toate persoanele care îndeplinesc cele două condiții se pot programa pentru doza de rapel (booster).

Programările se pot realiza pentru administrarea dozei de rapel (booster) cu unul dintre vaccinurile Pfizer sau Moderna, în centrele de vaccinare care administrează aceste două tipuri de vaccin. În acest sens, doza 3 este ferm recomandată:- persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare; – persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social și din învățământ.

Accesul la vaccinare este permis și altor categorii populaționale, care au cel puțin 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin, indiferent dacă au istoric de trecere prin boală, atât cu programare în prealabil cât și prin prezentarea directă în punctul de vaccinare, prezentând cartea de identitate.

Programul de funcționare al centrelor de vaccinare poate fi consultat aici: https://cj.prefectura.mai.gov.ro/…/28.09.2021-Programe…

Cei vaccinati cu Johnson&Johnson nu au recomandarea dozei de booster.

Recitsete asta : https://minadestiri.ro/doza-a-treia-se-va-face-incepand-cu-28-septembrie/

Distribuie pe:

Lasă un comentariu