Discutii aprinse intre Emil Boc si Vlad Voiculescu.

Ordonanta de Urgenta pregatita de Guvern a iscat discutii aprinse intre Emil Boc si Vlad Voiculescu.

Controversa a pornit de la faptul ca primarul Clujului precizeaza ca nu se poate ca Guvernul sa traseze sarcini suplimentare autoritatilor publice locale fara sa aloce fonduri suplimentare pentru ele.

Citeste aici https://minadestiri.ro/declaratie-de-presa-despre-campania-de-vaccinare/

Discutii aprinse intre Emil Boc si Vlad Voiculescu., Discutii aprinse intre Emil Boc si Vlad Voiculescu., Stiri Turda - MinaDeStiri

Este vorba despre organizarea si finantarea activitatii in centrele de vaccinare care dupa cum spune Emil Boc s-au pus in sarcina autoritatilor publice locale.

Emil Boc spunea asadar

Îl salut cu respect pe dl.ministru, dar trebuie făcute câteva precizări:

1. Nu se respectă termenul de 10 zile prevăzut de lege în vederea consultării;

2. Nu credem că trebuie să sunăm fiecare primar pe primul ministru pentru o problemă de competență a unui ministru de resort. A scris cu mânuța domniei sale ministrul sănătății Art.6 din Ordonanță, care menționează expres și citez pentru cei care nu au fost atenți: Pentru funcționarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19, din bugetul autorităților publice locale se asigură fondurile necesare pentru: a) organizare, dotare, operaționalizare centre; b) plata personalului medico-sanitar. 

In replica Ministrul Sanatatii a raspus

Aud supărarea în vocea dlui primar, îmi pare rău. Sigur că nu fiecare primar ar trebui să sune premierul, dar președintele Asociației Municipiilor și colegul dumisale de partid cred că pot face asta, bănuiesc că durează mai puțin decât o emisiune de știri la Digi24.

Discutiile vor continua inclusiv pana marti la amiaza.

Vezi si https://www.digi24.ro/stiri/actualitate

Sursa foto facebook

Distribuie pe:

Lasă un comentariu