Directoratul National de Securitate Cibernetica recomanda sa ne pastram vigilenta atunci cand activam in mediul online.

Directoratul National de Securitate Cibernetica recomanda sa ne pastram vigilenta atunci cand activam in mediul online.

Fraudele cibernetice nu mai sunt demult o noutate in mediul online unde cei neatenti pot pierde suma mari de bani prin inselatorie.

Pagina https://www.facebook.com/POLITIACLUJ avertizeaza :

Directoratul National de Securitate Cibernetica recomanda., Directoratul National de Securitate Cibernetica recomanda sa ne pastram vigilenta atunci cand activam in mediul online., Stiri Turda - MinaDeStiri Păstrați-vă vigilența atunci când activați în mediul online și verificați de fiecare dată informația, înainte de a face o acțiune care v-ar putea aduce prejudicii!

Directoratul National de Securitate Cibernetica recomanda., Directoratul National de Securitate Cibernetica recomanda sa ne pastram vigilenta atunci cand activam in mediul online., Stiri Turda - MinaDeStiri Una dintre metodele folosite de atacatori pentru a populariza capcane de tip #phishing sau #scam online presupune folosirea unor conturi de social media care copiază imaginea unor branduri cunoscute.

Directoratul National de Securitate Cibernetica recomanda., Directoratul National de Securitate Cibernetica recomanda sa ne pastram vigilenta atunci cand activam in mediul online., Stiri Turda - MinaDeStiri Pe aceste pagini infractorii cibernetici publică posturi cu site-uri de phishing și oferte promoționale închipuite, precum această ‘oportunitate’ obține un aspirator performant pentru suma de 10 ron! Totodată, se folosesc de conturi false de utilizator pentru a insera comentarii la respectivul post, scopul fiind de a genera un sentiment de siguranță potențialei victime.

Directoratul National de Securitate Cibernetica recomanda., Directoratul National de Securitate Cibernetica recomanda sa ne pastram vigilenta atunci cand activam in mediul online., Stiri Turda - MinaDeStiri Totuși, semnele că este vorba despre o capcană sunt clare, începând cu prețul ridicol de mic, de aceea este important să verificați cu atenție informația, înainte de a face click:

Directoratul National de Securitate Cibernetica recomanda., Directoratul National de Securitate Cibernetica recomanda sa ne pastram vigilenta atunci cand activam in mediul online., Stiri Turda - MinaDeStiri Este evident că nu ne aflăm pe un canal de comunicare oficial pentru respectiva companie (Take a lot today, nu eMAG).

Directoratul National de Securitate Cibernetica recomanda., Directoratul National de Securitate Cibernetica recomanda sa ne pastram vigilenta atunci cand activam in mediul online., Stiri Turda - MinaDeStiri Pagina este una nou creată, având sub 200 de urmăritori, ceea ce nu ar fi cazul pentru un magazin online de anvergura eMAG.

Directoratul National de Securitate Cibernetica recomanda., Directoratul National de Securitate Cibernetica recomanda sa ne pastram vigilenta atunci cand activam in mediul online., Stiri Turda - MinaDeStiri Link-ul din postare duce către un site care nu poate fi unul oficial, cu domeniul .info.

Directoratul National de Securitate Cibernetica recomanda., Directoratul National de Securitate Cibernetica recomanda sa ne pastram vigilenta atunci cand activam in mediul online., Stiri Turda - MinaDeStiri Textul postării este unul care nu respectă rigorile limbii române, semn că ar fi fost tradus automat din altă limbă.

Directoratul National de Securitate Cibernetica recomanda., Directoratul National de Securitate Cibernetica recomanda sa ne pastram vigilenta atunci cand activam in mediul online., Stiri Turda - MinaDeStiri Atacatorii introduc și componenta psihologică, demnă să atragă potențiala victimă de a da click cât mai repede și include în preview-ul link-ului mesajul că mai sunt disponibile un număr limitat de aparate.

Vezi aici : https://minadestiri.ro/atac-cibernetic-asupra-site-ului-consiliului-judetean/

Distribuie pe:

Lasă un comentariu