Declarație de presă despre campania de vaccinare

Premierul României, Florin Câțu, a făcut ieri o declarație de presă despre campania de vaccinare.

VEZI SI: S-A LANSAT PLATFORMA DE VACCINARE

Guvernul României

Premierul Florin Cîţu: Avem în faţa noastră o provocare: să derulăm acest program de vaccinare, care este prioritate zero a guvernului, cât se poate de bine.

A început mai lent, dar am văzut că ieri aveam deja 230 de centre care funcţionau şi cred că ritmul acesta este bun. Suntem în prima fază, în care doar personalul medical se vaccinează, ajungem la 20.000 de vaccinuri pe zi – un ritm foarte bun, în această perioadă, dar pe care trebuie să îl accelerăm.

Intenţia noastră este ca, de la jumătatea săptămânii viitoare, să trecem la etapa a doua de vaccinare, ceea ce înseamnă că vor trebui să fie funcționale cele 932 de centre de vaccinare în afara spitalelor. Și aici e nevoie de susținerea și implicarea prefecților, ca reprezentanţi ai guvernului, în fiecare comunitate.

În acelaşi timp, să nu uităm că suntem încă în pandemie şi trebuie să menţinem acelaşi mesaj către cetăţeni: dacă am început campania de vaccinare, nu înseamnă că pericolul a trecut. Campania de vaccinare este complementară, ajută la eliminarea pandemiei mai repede, dar încă trebuie să respectăm regulile de protecție şi prefecții trebuie să se asigure că aceste reguli sunt respectate.
GuvernulRomaniei #FlorinCitu #prefecti #vaccinare #COVID19

Sursa Guvernul României

Declarație de presă despre campania de vaccinare

Distribuie pe:

Lasă un comentariu