De 1 Decembrie suntem invitați la muzeu

, De 1 Decembrie suntem invitați la muzeu, Stiri Turda - MinaDeStiri

Muzeul de istorie din Turda își deschide porțile de 1 Decembrie. Respectând toate normele de siguranță suntem invitați să călătorim în timp. De la vremea dacilor și romanilor până în timpul lui Dr. Ioan Rațiu.

, De 1 Decembrie suntem invitați la muzeu, Stiri Turda - MinaDeStiri

Muzeul de istorie Turda

Dr. Ioan Rațiu a fost un personaj marcant al Turzii secolului trecut, om politic remarcabil, jurist de mare valoare și prestigiu, promotor de seamă al culturii naționale. Activitatea sa, centrată pe mai multe planuri, profesional, politic și cultural, a generat un răsunet profund în conștiința românilor. Ioan Rațiu a militat pentru drepturile românilor din Transilvania, fiind unul din principalii autori ai Memorandumului. De atunci, până la adoptarea zilei de 1 Decembrie ca sărbătoare națională, au trecut mulți ani și au fost întreprinse multe activități ca cele ale lui Ioan Rațiu. În data de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, sărbătorim Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România, respectiv proclamația de la Alba Iulia din anul 1918.
Trecând prin Muzeul de Istorie Turda aveți ocazia să vizitați Sala Rațiu și să vedeți obiecte personale ale memorandistului Dr. Ioan Rațiu și a altor membri ai familiei, care au luptat ani la rând pentru libertate și drepturi naționale.
Cu această ocazie dorim să vă anunțăm că muzeul va fi DESCHIS în data de 1 decembrie 2020 și îi așteaptă pe cei care vor fi în trecere prin oraș sau vor veni direct la noi să își împrospăteze cunoștințele istorice.
Programul nostru de vizitare este 9.00 – 12.00 și 13.00 – 17.00. Între orele 12.00 – 13.00 instituția este închisă pentru dezinfecție.
Vă așteptăm în număr cât mai mare!

Sursa foto Facebook

Distribuie pe:

Lasă un comentariu